بستن فهرست

قطعه پسیو Passive غیر فعال چیست ؟

تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳

در پست قبلی قطعه اکتیو Active رو توضیح دادم و دیدید که قطعه اکتیو برای کار کردن احتیاج به انرژی خارجی داره . حالا تو این پست قطعه پسیو Passive رو معرفی می کنم .

انواع قطعات الکترونیکی اکتیو و پسیو

انواع قطعات الکترونیکی اکتیو و پسیو

قطعه پسیو Passive یا غیر فعال

در الکترونیک ، یه سری قطعه وجود دارن که برای کار کردن احتیاج به دریافت انرژی ( ولتاژ یا جریان ) ندارن ، یعنی به نیروی خارجی وابسته نیستن ، احتیاج به محرک و یا بایاس اولیه ندارن . یه سیگنال که بهشون بدی ، بهتون خروجی میدن . مثل خازن یا مقاومت .

اگر مقاومت رو تو هر شرایطی به مدار وصل کنید کار میکنه ، فارغ از اینکه چه نوع سیگنالیه و چقدر سیگنال قوی یا ضعیف هست . قبلا هم گفتم که قطعات اکتیو ، معمولا یه پایه مخصوص بایاس DC دارن که این مسئله باعث طراحی پایه های بیشتر میشه . اما اکثر قطعات پسیو یا غیرفعال در الکترونیک ، دو پایه هستن .

مثال مداری هم میشه به مدار نوسان ساز اشاره کرد . مدار نوسان ساز ، بسته به نوع آرایش ، سلفی خازنی ، خازنی مقاومتی و … هست که همه ی این قطعات پسیو هستن پس مدار هم پسیو میشه . همونطور که می دونید و از اسم نوسانساز ( اسیلاتور ) برمیاد ، بدون هیچ منبع خارجی ، مدار نوسانساز شروع به تولید سیگنال می کنه .

مثال دیگه ای از مدار پسیو میشه به فیلتر ها اشاره کرد ، فیلترها برای کار به منبع انرژی نیاز ندارن ، سیگنال ورودی که بهشون بدی طبق مقادیر فیلتر ، روی سیگنال ورودی تاثیر میذاره .

اونواع خازن به عنوان قطعه پسیو Passive

اونواع خازن به عنوان قطعه پسیو Passive

لیست قطعات پسیو Passive

■ مقاومت ها مثل مقاومت معمولی ، پتانسیومتر ، رئوستات ، ترمیستور ، هیومیستور

■ خازن ها مثل خازن الکترولیت ، خازن عدسی و سرامیکی و بقیه خازن ها

■ قطعات القایی مثل سلف ( سیم پیچ ) ، ترانسفورمر ( ترانس آداپتور ) – هسته فریت – اسپیکر و میکروفن

■ سنسور ها ، مبدل ها ، آشکارسازها ، فیلتر ها ، بازر ( Buzzer ) ، آنتن ها

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • قطعه اکتیو Active فعال در الکترونیک چیست ؟کامپیوتر ، لپ تاپ ، گوشی ، تبلت و هــــــــــر وسیله الکترونیکی که می بینید ، از چندین و چند قطعه الکترونیکی تشکیل شده . قطعات الکترونیکی رو می تونید مثل تیکه های پازل در نظر بگیرید که از کنار هم گذاشتن این قطعات الکترونیکی مدارات الکترونیکی بوجود میان .…
  • تفاوت دیجیتال و آنالوگ analog چیست ؟تفاوت دیجیتال و آنالوگ یکی از سوالاتیه که ذهن خیلیا رو مشغول کرده . تو این پست می خوام به طور مختصر و مفید بهتون بگم که دیجیتال و آنالوگ در دنیای الکترونیک چه فرقی با هم دارن . با من همراه باشید . همونطور که می دونید و خب…
  • سیگنال دیجیتال چیست ؟ تعریف سیگنال Digitalسیگنال دیجیتال تو دنیای الکترونیک و کامپیوتر حرف اول و آخر رو میزنه . الان دیگه همه چی دیجیتالی شده ، اما مفهوم دیجیتال چیه ؟ منظور از سیگنال Digital چیه ؟ سیگنال دیجیتال چیست ؟ قبلا در مورد سیگنال آنالوگ صحبت کردم و دیدین که سیگنال آنالوگ یه سیگنال…
  • سیگنال آنالوگ چیست ؟ تعریف سیگنال Analogسیگنال آنالوگ یکی از مهمترین سیگنال ها در دنیای الکترونیک هست که اسمش رو زیاد شنیدید . اما شاید درک درستی از سیگنال Analog نداشته باشید بخصوص اینکه می دونیم یه سیگنال دیگه به نام سیگنال دیجیتال هم داریم . تو این پست خیلی کوتاه در مورد سیگنال آنالوگ توضیح میدم…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

2 دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا