بستن فهرست

شیشه ضد گلوله چگونه ساخته می شود ؟

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۰

 

شیشه ضد گلوله

شیشه ضد گلوله

شیشه ضد گلوله چیست ؟

شیشه ضد گلوله در نگاه اول کاملا شبیه به شیشه های معمولی است اما در عمل اینگونه نیست . شیشه های معمولی به محض اصابت فشنگ به آنها درهم می شکنند و خرد خواهند شد اما شیشه های ضد گلوله همانطور که از اسمشان پیداست از عبور گلوله جلوگیری می کنند . البته اسم صحیح این شیشه ها ، شیشه با مقاومت بالا می باشد چون هیچ گونه شیشه ضد گلوله ای در دنیا وجود ندارد . و اما چه چیزی باعث مقاومت آنها در برابر شلیک گلوله می شود ؟

تکنولوژی ساخت شیشه ضد گلوله

در تکنولوژی ساخت این شیشه ها روشهای مختلفی توسط شرکت های سازنده  به کار گرفته می شود اما اصولا و به طور معمول این شیشه ها با استفاده از روشی به نام لایه لایه سازی یا به انگلیسی Lamination  ساخته می شوند . به این صورت که از یک نوع پلاستیک سخت به نام پلی کربنات در عمل لایه سازی و بین لایه های شیشه استفاده می کنند . به همین دلیل معمولا شیشه ضد گلوله ضخیم تر از شیشه معمولی است .

 

عملکرد شیشه ضد گلوله

عملکرد شیشه ضد گلوله


عملکرد شیشه ضد گلوله

ضخامت این شیشه ها از ۷ میلی متر تا ۷۵ میلی متر متغیر است . وقتی که یک گلوله به آنها اصابت می کند از لایه های اولیه شیشه می گذرد اما لایه های پلی کربنات انرژی جنبشی گلوله را به شدت کاهش می دهد و به این دلیل گلوله توانایی عبور از لایه آخر را ندارد . مقاومت این نوع شیشه در برابر گلوله ارتباط مستقیم با ضخامت شیشه دارد . مسلما فشنگی که از یک کلاشینکف بیرون می آید قدرت و سرعت بیشتری از فشنگ یک کلت دارد ، پس برای امنیت در برابر فشنگ کلاشینکف احتیاج به شیشه ضخیم تری می باشد . با این حال هر شیشه ضد گلوله ای یک ظرفیت یا آستانه شکنندگی دارد . بعضی شیشه ها تا ۳ گلوله را در خود نگه می دارند اما چهارمین گلوله شیشه را خرد می کند .

ضمنا شیشه های ضد گلوله یک طرفه نیز وجود دارند ، به این معنی که فقظ از طرف بیرون ایمن هستند . ماشین ضد گلوله ای را فرض کنید . سرنشین آن می تواند از داخل به بیرون شلیک کند اما گلوله ای از بیرون وارد نمی شود . در فرآیند لایه گذاری این گونه شیشه ها از یک ورقه نازک و شکننده اما انعطاف پذیر استفاده می شود . در واقع این شیشه ها را طوری طراحی می کنند که فشنگی که از بیرون شلیک می شود بعد از برخورد با یک سطح بزرگ که وظیفه تلف کردن انرژی گلوله را دارد مواجه می شود اما از آن طرف این طور نیست .

در تصویر زیر رئیس شرکت Texas Armoring Corporation صورت خود را پشت یک شیشه که محصول خودشان هست قرار داده تا از این طریق هم حقانیت خود را اثبات کند و هم تبلیغات دیدنی را بسازد .

 

تست شیشه ضد گلوله

تست شیشه ضد گلوله

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • 13 عادت غلط آمیخته با تکنولوژی و روش های ترک آنها  در سال 2013 هر جا رو که نگاه کنی تکنولوژی رو می بینی و دنیا به سمتی داره پیش میره که آدما به طور ناخودآگاه درگیر تکنولوژی هستن . چه بسا افرادی که نمی دونند اینترنت چیه ، تو اینترنت چی میگذره ، کامپیوتر رو چطور خاموش و روشن…
  • RFID چیست ؟ مزایا، معایب و کاربردهای تکنولوژی RFID  RFID چیست؟ سامانهٔ شناسایی امواج رادیویی (به انگلیسی: Radio Frequency Identification)‏ (به اختصار RFID ) سامانهٔ شناسایی بی‌ سیمی است که قادر به تبادل داده‌ها به ‌وسیلهٔ برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا، کارت و... متّصل شده‌ و یک بازخوان (Reader) است. سامانه‌ های RFID از…
  • HDMI چیست ؟ بررسی انواع پورت و کابل HDMI    HDMI چیست؟ HDMI  اولین و تنها رابط تجاری برای انتقال غیر فشرده همزمان تصویر و صدا به صورت دیجیتال است. HDMI نوعی پورت ارتباطی است که قابلیت انتقال تصویر و صدا با کیفیت بالا را تنها با استفاده از یک کابل به کاربران ارائه می‌دهد. پورت HDMI برای…
  • سلول خورشیدی چگونه کار می کند ؟ نحوه تبدیل انرژی خورشیدی به برق  خورشید ؛ ستاره ای که بدون هیچ چشمداشت و منتی گرمای وجودی خود را بر ما ارزانی داشته تا ما از این موقعیت و به بهترین شکل برای مصارف خود بهره ببریم . ستاره قدرتمندی که نه دی اکسید کربن تولید می کند ، نه برای ما خرج می…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

10 دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا