بستن فهرست

 

پنل و سلول خورشیدی

خورشید ؛ ستاره ای که بدون هیچ چشمداشت و منتی گرمای وجودی خود را بر ما ارزانی داشته تا ما از این موقعیت و به بهترین شکل برای مصارف خود بهره ببریم . ستاره قدرتمندی که نه دی اکسید کربن تولید می کند ، نه برای ما خرج می تراشد و نه تمام می شود .

احتمال زیاد ماشین حسابهای خورشیدی را دیده اید که حتی دکمه خاموش ندارند . دستگاه هایی که نیاز مبرم به باتری ندارند و تا زمانی که نور به اندازه کافی وجود داشته باشد زنده خواهند ماند . این تکنولوژی به سالهای قبل برمی گردد اما امروزه نیز پنل های خورشیدی بزرگتری را در جاده ها و کارخانجات می بینید مثل چراغ های راهنمایی خورشیدی ، لامپهای روشنایی جاده ها و حتی آبگرمکن های خورشیدی و خب لابد با خود فکر کرده اید که اصلا مکانیزم و فرآیند تولید انرژی الکتریکی از انرژی خورشیدی چگونه است . با ما همراه باشید .

آموزش زبان انگلیسی - ابراهیم درویش

آموزش زبان انگلیسی علم فردا

  • یه بار برای همیشه تلفظ انگلیسی رو یاد بگیر!
  • ■ آموزش گرامر انگلیسی از صفر تا صد!
  • ■ آموزش مکالمه انگلیسی درباره موضوعات کاربردی
  • ■ مبتنی بر انگلیسی امریکایی!
  • ■ بیش از 45 ساعت ویدیو آموزشی!!!
  • اطلاعات بیشتر + نمونه درس

خورشید و هر منبع نوری دیگر به همراه خود انرژی دارند . معمولا هنگامی که نور به یک شی برخورد می کند به گرما تبدیل می شود مثل موقعی که شما زیر آفتاب دراز می کشید . اما در برخی مواردانرژی نور بعد از تابش به یک سری مواد بخصوص ، به انرژی الکتریکی تبدیل می شود که ما بعدا آن را به جریان الکتریکی قابل استفاده تبدیل می کنیم .

در روشهای قدیمی تبدیل انرژی خورشید به برق ، از کریستالهای سیلیکونی بزرگ استفاده می شد . سیلیکون از پس این کار برمی آید چون الکترونها بعد از تابش نور ، به جای اینکه در جای خود به جنبش دربیاید ، به حرکت می افتد و جریان الکتریکی تولید می شود اما عیب آنها بزرگ بودن کریستالها و هزینه بالای ارتقا دادن کریستال ها بود .

امروزه با وجود پیشرفت های پی در پی در زمینه تکنولوژی ساخت قطعات و کوچکتر و ارزان تر کردن بسته های سیلیکونی مثل copper-indium-gallium-selenide که قابلیت فرم دهی به فیلم های منعطف را دارند . هرچند این فیلم های باریک به توانمندی سیلیکون در تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته نیستند . استفاده از انرژی خورشید در حال حاضر دست کم ۵ برابر گران تر از مصرف برق معمولی هزینه دارد به همین دلیل هنوز به صورت فراگیر از آن استفاده نمی شود در واقع فعلا بیشتر دولت از آن بهره می برد و کار به استفاده شخصی نکشیده .

چگونه یک سلول خورشیدی انرژی نور را به برق تولید می کند ؟

قبل از همه بگویم که سلول های خورشیدی را با یک نام دیگر یعنی فتوولتاییک ( photovoltaic ) نیز میشناسند که فتو به معنی نور و ولتاییک به معنی الکتریسیته می باشد .همه این سلول ها در خود یک یا چند میدان الکتریکی دارند که باعث ایجاد ولتاژ می شوند .

در یک کریستال ، پیوندها ( بین اتم های سیلیکون) از الکترون تشکیل شده اند که بین تمام اتم های کریستال تقسیم شدند . وقتی نور به سطح کریستال می تابد جذب می شود . این نور باعث تحریک یکی از الکترونها در یکی از اتمها می شود و آن را به سطوح بالاتر انرژی ( دوستانی که درس فیزیک الکترونیک را پاس کرده اند کاملا متوجه عرائض بنده می شوند ) هدایت می کند . این الکترون با این انرژی و با استفاده از میدان الکتریکی موجود ، در یک مسیر مشخص و با آزادی بیشتر نسبت به حالت قبلی که در بند بود حرکت می کند و حرکت آزادانه الکترون به معنی ایجاد جریان می باشد .  با وصل کردن سیم مسی به بالا و پایین این سلول خورشیدی می توان جریان تولید شده را به تسخیر در آورد .

 

پنل خورشیدی چگونه کار می کند ؟

چگونگی تبدیل نور به برق

 

این جریان به همراه ولتاژ حاصل از میدان الکتریکی ، توان الکتریکی را تشکیل می دهند . این همان توانی است که مشخصه یک سلول خورشیدی می باشد یعنی فرضا می گویند این سلول ۵ وات هست .

معمولا سلول هایی که ۱۲ ولتی هستند بین ۱۶ تا ۲۰ ولت خروجی می دهند که برای رگوله کردن این ولتاژ از کنترل کننده شارژ استفاده می کنند . کار این کنترل کننده دقیقا مثل رگولاتورهای ولتاژ می باشد . از خروجی این کنترل کننده اگر مدار DC باشد مستقیما به آن می رود اما اگر مصرف کننده AC باشد باید ولتاژ خروجی کنترل کننده را ابتدا به باتری های قابل شارژ داد ( برای استفاده در زمانی که خورشید نیست ) سپس به یک مدار اینورتور که وظیفه اش تبدیل سیگنال DC به AC می باشد .

 

کنترل کننده سولار شارژ باتری

نمونه ای از کنترل کننده سولار شارژ باتری

 

 

نحوه تبدیل انرژی خورشیدی به برق

مراحل استفاده از انرژی خورشیدی برای مصرف کننده

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • پنل خورشیدی که آفتاب را دنبال می کندیکی از عیبهایی که می توان به انرژی خورشیدی و پنلهای خورشیدی گرفت این است که مدت زمان زیادی طول می کشد تا پنل انرژی مورد نیاز را ذخیره کند که این انرژی مقدار زیادی نخواهد بود . برای ذخیره انرژی زیاد باید سطح خورشیدی بزرگی درست کرد که این…
  • 16000 پنل خورشیدی برای ایستگاه قطار  مثل اینکه واقعا باید نسل جدید انرژی را انرژی خورشیدی نام برد . اگر تا 2  3 سال پیش فقط طرح و یا صحبت از این انرژی پاک بود ، امروز این طرح ها به مرحله عمل رسیده و می رسد . در کشور بلژیک تونل ترن رو مسقف…
  • 9 نکته بین شما و طراح دکوراسیون داخلی  اگر به یک خانه ، دفتر کار یا مغازه جدید نقل مکان کنید به احتمال زیاد دوست دارید نمای داخلی آن مکان به دلخواه خودتان باشد و سریعا دست به کار می شوید . پیاده کردن یک نمای مناسب کار ساده ای نیست . فقط چند روزی طول می…
  • 13 عادت غلط آمیخته با تکنولوژی و روش های ترک آنها  در سال 2013 هر جا رو که نگاه کنی تکنولوژی رو می بینی و دنیا به سمتی داره پیش میره که آدما به طور ناخودآگاه درگیر تکنولوژی هستن . چه بسا افرادی که نمی دونند اینترنت چیه ، تو اینترنت چی میگذره ، کامپیوتر رو چطور خاموش و روشن…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

آموزش زبان انگلیسی - ابراهیم درویش

آموزش زبان انگلیسی علم فردا

  • یه بار برای همیشه تلفظ انگلیسی رو یاد بگیر!
  • ■ آموزش گرامر انگلیسی از صفر تا صد!
  • ■ آموزش مکالمه انگلیسی درباره موضوعات کاربردی
  • ■ مبتنی بر انگلیسی امریکایی!
  • ■ بیش از 45 ساعت ویدیو آموزشی!!!
  • اطلاعات بیشتر + نمونه درس

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

161 دیدگاه

  • محمد صدیقیMsdqyq299@gmail.com 18 شهریور 1402

    استفاده از انرژی خورشیدی دستاوردهای مهمّی در کشورهای جهان سومی وبا گذر زمان مقرون به صرفه هست من تلاش میکنم که بتوانم نو آوری در این علم را گسترش دهم با توجه به محدودیت رفرنس تحقیقات نیاز به راهنمایی دارم
    من نوارهای کاری وچیار راتوانستم با الکترو مغناطیس وو فرکانس رات نداری کردم پس در زمینه انرژی خورشیدی مصمم به ساخت هستیم و می سازم به لطف پروردگار

  • درود بر شما آقای امین زاده گرامی

    ببخشید برای دریافت برق خورشیدی جهت شارژ موبایل چه لوازمی مورد نیاز هست و چگونه آنرا باید مونتاژ کرد.
    با سپاس فراوان و آرزوی موفقیت

  • Faribaghodsi 30 تیر 1399

    جناب مهندس سلام
    مدتیست متوجه شدم که منبع سیلیکون و کوارتز شن بیابان است و نیز لعابی که برای سفال طلاکوب استفاده می شده است خاکی حاوی اورانیوم بوده است که اینک نیز در نطنز خواهید یافت اما آیا اگر خاک معدن اورانیم را برای فوتو ولتانیک یا سلول خورشیدی بکار ببریم به انرژی برق با ولتاژ بالاتر دسترسی پیدا نمی کنیم چون مواد رادیواکتیویته از پرتاب الکترون چنین مثل کوئید حاصل از آب سنگین و کیک زرد چنین تمامیت خواه اکسیژن زمین هستند

  • بهرام کرمی 15 فروردین 1399

    با سلام من می خواستم با تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی در منزل استفاده کنم ممنون می شم از راهنمایی شما

  • سلام وقت بخیر….من یه سمینار دارم که در آن از من خواسته شده که در مورد سلول های خورشیدی سمینارم رو ارایه بدم….این سمینار نباید در آن از کاربردهای سلول های خورشیدی و سنتر آنها باشد بلکه میخوان که از چگونگی و اشعه ها بگم میشه لطفا کمکم کنید که سرچ من باید چه جوری باشه؟ممنون

  • علی اکبری 18 اسفند 1397

    سلام میخوام درباره پنل خورشیدی بیشتربدونم وبرای خودم بازارکاردرست کنم راهنمایی کنید ممنون میشم

  • حسین رفعت 26 تیر 1397

    سلام احترامات تقدیم است خداکند دارای صحت کامل باشید ممنون از معلومات خوب شما در مورد انرزی های خورشیدی!

    دوست گرامی معلومات در مورد سولر ها خورشیدی ضرورت دارم اگر لطف نموده مواد در این مورد داشته برایم لطف نموده .
    تشکر
    حسین “رفعت”

  • دوستان اگر کسی کنفرانس راجب فتوولتاییک داده میخواستم همون مطلب و متنی که ارایه داده برام ارسال کنه کاملشو
    اگر برای فروش هم دارین میخرم

  • آذراوغلو 23 بهمن 1396

    اگه الکترون ها از اتم هاشون جدا می شن و مصرف می شن پس چرا الکترون اون اتم ها تموم نمیشه؟! ممکنه پاسخ بدید الکترون ها وقتی داخل مصرف کننده کار انجام میدن دوباره به مدار اتم هاشون برمی گردند. حالا فرض کنید ما الکترون ها رو داخل زمین تخلیه کنیم، اونوقت چی؟!

  • جلال هاشمی 16 بهمن 1396

    با سلام، یه سوال داشتم میخواستم بدونم چطوری میشه میکرو چیپ با باطری خورشیدی ساخت؟ممنون

  • سیروس فیض 29 آذر 1396

    سلام و درود
    چرا تولید برق خورشیدی پنج برابر بیشتر از روشهای مرسوم هزینه داره با توجه به اینکه از منبع رایگان استفاده میکنه؟

  • سلام، مطالبتون بدک نبود اما میشه ی کم بیشتر بذارین
    ممنون

  • سلام. خسته نباشید. عرضم اینه که چرا از این همه اختراع استفاده نمیشه؟ یا اینکه تولید انبوه نمیشه؟

  • سلام من باید در مورد چگونگی تبدیل نور به برق توسط سلول خورشیدی کنفرانس بدم.ولی هرچی خوندم متوجه نشدم.کسی میتونه خلاصه توضیح بده.ممنون

    • درود به طور ساده جریان الکتریسیته همون جریان الکترونه خوب سلول خورشیدی با نیمه هادی ها طوری طراحی شده که بتونه الکترون نور رو با ساختار خودش به جریان بندازه خوب وقتی نور باشه پس جریان برقراره و میشه اون جریان را ذخیره،تبدیل یا مصرف کرد به همین سادگی

  • سلام
    میخواستم ببینم از کجا میشه فهمید یه صفحه خورشیدی که به یه پاوربانک سولار وصله واقعا شارژ میکنه یانه
    قدرت شارژ خورشید چند برابر قدرت شارژ زیر نور لامپ هستش
    و اینکه یه صفحه 15در 8 سانتیمتری پنج ولت چند آمپر میتونه باشه
    ممنون میشم پاسخ بدین

  • سلام میخواستم بدونم که چطوری انرژی پنل های خورشیدی کوچک رو ذخیره سازی کنم

  • هیبت اله مهبودی 28 آبان 1395

    سلام آیا درسته که میشه با استفاده از نیروی جاذبه یک جسم دوار رو به حرکت درآورد . البته چند نمونش رو تو ویدیو های مختلف دیدم . آیا واقعا میشه این کار رو کرد ؟ با تشکر

  • مرتضي ميرزاخاني 17 مهر 1395

    سلام
    آیا میشه با نیروی برق ذخیره شده در باتری ها برای راه اندازی دینام شارژر باتری استفاده کرد که باتری های دیگه ای رو شارژ کنه واز شارژ دایم اون باتریها همیشه برق با ولتاژ دیگه ای داشته باشیم

  • با سلام یه سوال دارم میشه سانسور خورشیدی و حرکتی رو در یک صفحه جا داد و کار کرد؟برق از دوتاشون گرفت

  • سلام حالتون خوبه خسته نباشید . من یه توضیح در مورد چگونگی کارکرد مدار SOLAR INVERTER می خواستم ممنون میشم اگه کمک کنید.

  • سلام

    دمای خورشید در 5 ساعت چند برابر گرمای لامپ در همین ساعت است؟
    و گرمای خورشید در 5 ساعت چه مدت زمانی یک لامپ را روشن نگه میدارد؟

    خواهش میکنم جواب بدید

  • سلام من تو ماهواره دیدم که این سلول ها بعد مدتی از کار میوفتن میخوستم بدونم برای چی این اتفاق میافته و بهد وقی دینام میچرخه چه اتفاقی سر الکترون ها میاد

  • عباس یگانه دوست 27 اردیبهشت 1395

    با سلام
    مقاله ای که بابت سلول های خورشیدی گذاشتید خلاصه و مفید هست ولی مشکلاتی که بعضاً پیش می آید در مورد شارژ کنترلر هاست لطفاً در مورد کنترلر اطلاعات بیشتری ارائه دهید.

  • من علاقمند به ساخت وسایل با انرژی خورشیدی هستم از مطالبتون لذت بردم

  • سلام خسته نباشید.طرحی دارم مبتنی بر ساخت اتو خورشیدی .میشه کمی راهنماییم کنید.ممنون??

  • با سلام

    یه سوال داشتم
    آیا این سلول های خورشیدی از گرمای نور خورشید برق تولی میکنن یا فقط از طریق نور این کار رو انجام می دن. اگه از طریق نور انجام میشه آیا هر نور دیگه ای هم می تونه برق تولید کنه؟

    با تشکر از سایت مفیدتون

  • حسن زاده 19 بهمن 1394

    سلام خسته نباشید ببخشیدخواستم بپرسم که سلول های خورشیدی تاچندوات برق تولیدمیکنند؟واینکه ایامیتوان برق تولیدشده روبه220ولت تبدیل کرد؟

  • بابک پوراعتصام 13 دی 1394

    سلام
    به چه ترتیب میتوان امکاناتی فراهم آورد که انرژی خورشیدی رو در مزل به تسخیر دربیاریم؟
    حداقل چقدر هزینه داره ومستلزم چه دستگاههایی هست؟؟؟؟

    • سلام
      فعلا این مسئله خرج زیادی داره . فعلا فقط میشه گوشی رو باهاش شارژ کرد یا یه لامپ رو باهاش روشن کرد . اینکه برق ساختمان تامین بشه خیلی هزینه داره .

  • زهره باغیشنی 09 آذر 1394

    سلام.خسته نباشید.من دانشجوی مهندسی مواد هستم.می خوام پنل خورشیدی بسازم.نیاز به یک سری اطلاعات دارم.ممنون میشم یک سری منابع در اختیار من قرار بدین.باتشکر

  • محمد رضا 06 آذر 1394

    سلام من سیزده ساله هستم من تونستم یکی از انرژی خروشیدی روبسازم

  • باسلام،ببخشید یه سوال داشتم،من دانشجوی ترم اخر کنترل هستم واسه پروژه شارژر خورشید انتخاب کردم،ولی بنظرم پروژه خیلی اسونی بیاد و من عرض دو هفته تحویل بدم،بنظر شما ایده ای نسبت به این ندارین تا از سادگی در بیاد مثل تغییر؟ممنون

  • نوشین 11 مهر 1394

    سلام ممنون از مظالب خوبتون
    میخواستم راجع به ساخت صفحات سلولی با اب تمشک اگر اطلاعاتی دارین در اختیارم بزارین ممنون

  • باسلام و تبریک برای داشتن این مجله عالی.
    جناب امین زاده ما یک پروزه دانشجویی داریم ک اگ موفق بشیم به امیدخدا تولید صنعتی هم خواهیم داشت.از نظر مشکل مالی مشکلی نداریم.فقط دنبال یک راهی برای افزایش ولتاز و بهینه کردن این انرزی هستیم.تقریبا الان میخایم روی خاصیت ابررسانایی این قطعات کارکنیم تا شاید بتونیم انرزی بیشتری از اشعه های خورشید بگیریم و هدررفت کمی داشته باشه.میخاستم بدونم ک ایا این کار عملی میشه و یا خودتون پیشنهادی دارین؟اگ جواب رو میل بفرمایین ممنون میشم

    • ابراهیم 27 بهمن 1394

      سلام .من یه طرج عالی دارم که با اون بالای 80درصد میشه نورو جذب سلول خورشیدی کرد. یعنی یه نوع تله خورشیدی ساختم.هنوز ثبت اختراع نکردم.
      شاید بتونیم با هم یه اختراع جدید بسازیم.

    • سلام خسته نباشید.
      سؤالی داشتم .
      آیا میتوان با سلولهای خورشیدی که امروزه در آینه هایی که در مزارع تولید برق وجود دارد و از آنها به نیروگاههای سبز یا نیروگاه خورشیدی نام میبرند،انرژی نور را بعد از تبدیل به انرژی الکتریسیته،از طریق افزاینده های موجود مانند ترانسفورماتورها،جریان برق بیشتری تولید کرد؟؟
      اگر این کار انجام شود،در حقیقت شاید بتوان از دو،سه یا ده سلول خورشیدی و یا صد عدد از آنها جریان الکتریسیتهٌ خروجی را از طریق ترانسفورماتورهای افزاینده،مقدار الکتریسیته یا توان بیشتری تولید نمود.
      درحالیکه شما میگویید:تولید الکتریسیته از روش نور دارای بهای گزافی است.پس تولید الکتریسیته را از طریق ترانفورماتور افزایش میدهیم تاالکتریسیته یا برق بیشتری بگیریم و اینگونه از نظر اقتصادی به صرفه میشود.
      میخواستم نظر شما را در رابطه با این ایده جویا شوم.با تشکر

  • میشه یاد بدید شارژ کن خورشیدی بسازیم? لطفاااا

    • ساختنش دردسر زیاد داره قبل از هر چیزی باید پنل خورشیدی بخرید . برید بازار الکترونیک توی جمهوری و درخواست بدید و از فروشنده راهنمایی بگیرید

    • محمد رضا 06 آذر 1394

      ساختنش خیلی اسونه

  • فاطمه محمدی 05 شهریور 1394

    ببخشید این ایده ای که بطری اب به دوچرخه نصب میشه و اون هوا رو به اب تبدیل میکنه شما میتونین اجزاش رو معرفی کنین؟

    • لطفا کمک کنید روشی برای ساختن انرژی خورشیدی به برق با هزینه کم

  • فاطمه محمدی 05 شهریور 1394

    سلام ببخشین من میخوام با استفاده از سلول خورشیدی یه پروژه درباره فیزیک انجام بدم من دانش اموزم میشه راهنماییم کنین؟

  • سلام داداش دستت درد نکنه خوب بود استفاده کردیم

  • پانیذ شریفی 16 مرداد 1394

    سلام یه سوال داشتم. من یه ماشین حساب خورشیدی دارم ولی از وقتی خریدمش داخل جعبه بود و توی کمد تا این که بهش احتیاج پیدا کردم ولی الان روشن نمی شه حتا گذاشتمش جلوی پنجره و مقابل نور خورشید ولی همچنان روشن نمی شه اگه امکان داره براتون بگین چکار کنم و لطفا جواب رو به ایمیلم بفرستین دوست عزیز. خیلی خیلی متشکرم ازتون . راستی ماشین حساب من kenko-kk 808v هست

  • غزاله افشار 12 مرداد 1394

    سلام، تشکر میکنم از اطلاعاتی که در اختیار گذاشتین، من فوق لیسانس عمران هستم و در زمینه سازه های نوین فعالیت میکنم،یه سوال داشتم از خدمتتون،برای استفاده از سیستم سرمایش و گرمایش چه میزان انرژی نیاز هست؟؟و اینکه ایا این میزان انرژی از طریق این پنل های خورشیدی قابل تامین هست؟؟ممنون میشم راهنمایی کنید و اگه مقاله ای در این مورد وجود داره لطف کنید ایمیل کنید

  • با سلام و وقت بخیر،
    من میخواستم یکسری روشنایی که داخل ساختمان است رو توسط سلول خورشیدی برقش رو تامین کنم. آیا به صرفه است؟ و چکونه انجامش بدم؟

    با تشکر

    • سلام
      در حال حاضر تکنولوژی سولار یا همون سلول خورشیدی گرونه و جا نیفتاده . فعلا در حد ایده و تست و آزمون و خطاست ( البته تو ایران )

  • عارف ادیسون 30 خرداد 1394

    س :خسته نباشید و تشکر از مطالب خوب شما بنده دانشجوی برق و شغلم برق و مغازه ادیسون الکتریک رادارم و علاقه زیادی به برق و … همه برقی ها را محترم و دوست دارم و نیازمند کمک و مساعدت در زمینه برق و تولید برق را دارم : منظورم احداث نیروگاه کوچک . با تشکر عارف حسین زایی .

  • ببخشید میخواستم بگم میشه به باطری خورشیدی اینورتر نصب کرد و برق 220 ولت ساخت لطفاً توضیح بدهید

  • سلام
    از هر سلول ولتایی به طور متوسط چند وات می شه برق گرفت؟ تمرکز نور با دره بین بر اونا چند درصد توانشونو افزایش می ده؟ الکترون هایی که از لایه ظرفیت جدامی شن چی جاشونو شونو میگیره؟ مگر هر ملکول چند تا الکترون می تونه آزاد کنه. بعد از جداشدن الکترون ها لایه ظرفیت الکترون بعدی را از کجا می یاره تا افروخته بشه؟ متشکرم

  • سعید نریمانی 04 خرداد 1394

    سلام
    من رشته تحصیلیم عمران .میخاستم ببینم میشه از نیروی فشاری موجود در ستونها انر ژی برق تولید کرد
    ممنونم.تشکر

  • سلام و خسته نباشید
    من نیاز به رابطه ای بین تابش و توان تولیدی سلول خورشیدی دارم. شما می تونید کمکم کنید؟

  • در مورد VRF های خورشیدی اطلاعاتی میخواستم

  • چگًونه یه باطری کوچک بسازم که بتونه برق رو تو خودش ذخیره کنه

  • سلام ببخشید شما مهندس الکترونیک هستید ایا میشه یه صفحه خورشیدی به اندازه یک فلش ساخت میتونیین برام توضیح بدین
    اگه میشه پاسخ تونو به ایمیلم بفرستید

  • عالیییی بود ممنون

  • ببخشید میشه بدونی باتری در زمانک خرشید نیست استفاده کرد

    منظورم اینکه خودی این نور گیرامکان ذخیره داره یانه تشکر

  • علی فرجی 20 اسفند 1393

    با سلام و تشکر از اطلاعات جامع شما، از شما تقاضا دارم در صورت امکان جهت استفاده از این نوع سیستم در گلخانه و مزارع کشاورزی جهت اسفاده از پمپ های آب و آبیاری تحت فشار با استفاده از این برق راهنمایی فرموده و همچنین میزان هزینه را نیز مرهمت بفرمائی. با سپاس فراوان.

  • سلام عالی بود مرسی

  • سلام و عرض ادب
    ببخشید من جایی میخوندم که با یه راه ساده تر هم میشه سلول خورشیدی ساخت به این صورت که یک کاغذ رو برمی‌داریم و با مداد بصورت پلکانی خطوطی رو می‌کشیم از ابتدای کاغذ وارد و از انتهای ان خارج میشه بعد روی اون خطوط اب تمشک یا فکر کنم پوست پرتقال میمالیم و وسط دو شیشه قرار میدیم تا نور افتاب تابش کنه بعد اگه سیم مسی به ابتدا و نتهای اون وصل کنیم امپر ولت سنج یا امپرسنج حرکت میکنه؟! این چطور ممکنه راسته به نظرتون شدنیه؟

  • خیلی ها مفید و آموزنده دست شما درد نکند

  • با سلام و خسته نباشید لطفا مطالب ارایه شده در بخش بالا رو با درج منبع ب ایمیلم بفرستید.سپاسگزارم

  • اول یک خسته نباشید میگم به همتون که واقعاخوب نوشتین دوم این که به صفحه های خورشیدی 2سیم وصل میشود که یکی فلز مس و دیگری فلز روی است که مس به مثبت و روی به منفی سلول خورشیدی متصل می شود

  • پدرام 27 مهر 1393

    ممنون داداش گلم از راهنماییت کمک بزرگی بم کردی………….

  • با سلام مطالب و مجله خوبی است من مهندس شهرساز هستم و میخواهم در داخل مبلمان شهری از سلولهای خورشیدی استفاده کنم تا در شب نورافشانی کنند مایل هستم که جنابعالی راهنمائی بفرمائید که نحوه تهیه و یا ساخت آنها چگونه است با تشکر کیا

    • سلام . این کار تخصص لازم رو می طلبه و اگه شخصا می خواید وارد کار بشید باید مطالعات الکترونیکی داشته باشید . من توصیه میکنم اینجور کارها رو به اهل فنش بسپارید . این پنل ها در ابعاد ، توان و قیمت مختلف در بازار تهران قابل تهیه هست .

  • سلام و تشکر از متلبتون….یه تصویری در مورد همین سولار پنل که دچار حریق شده بود دیدم..علتش چی میتونه باشه؟

  • سید حبیب الله 29 تیر 1393

    باسمه نعالی
    باسلام
    ماشاء الله به تو جوان که با تسلط کامل مطلبی را که مدتها دنبال می کردم تا با زبان ساده متوجه شوم به من یاد دادی
    من به جوانان متدین و متعهد و متخصص ایرانی امیدوار بودم امیدوارتر شدم ان شاء الله موفق باشید
    سپاسگزارم

  • سلام پنلهای خورشیدی cecep solar از نظر جنس یا بازده نسبت به مارک های ت بازار بهتره یا نه؟ اگه اطلا عاتی در این مورد دارین لطفا جواب بدین

  • قیمت پنل های خورشیدی: هر واتی 4200تومن قیمت درب کارخانه است، که بسته به اندازه پنل ها که به صورت 90، 100، 200 واتی و … می باشند محاسبه میشه، البته لازم به ذکره برای خانوارهای شهری 5.5 کیلووات و برای خانوارهای روستایی به طور میانگین 1 کیلووات برق نیازه که باید با توجه به این میزان پنل خریداری بشه

    • وحیدبادنی 26 دی 1396

      سلام
      خوبی دوست عزیز ببخشید پنل های خورشیدی رو کجا میخرید

  • علی اکبر خسرونیا 06 خرداد 1393

    از اطلاعات داده شما بی اندازه ممنونم فقط سوالم اینه که اگه من بخوام یه همچین سیستمی رودر بیابان یاداخل شهر به چه چیزهایی نیازمندم واصلا اگه اطلاعات بخوام از چه منبعی باید استفاده کنم متشکرم

    • شما باید با سه شرکت سازنده در کشور به نام های
      1. آریا سولار صنعت
      2. صنایع الکترونیک سازان سمنان
      3. شرکت برق آفتابی هدایت نور
      تماس بگیری تا راهنماییتون کنن

  • سلام میخواستم ببینم چطور میشه یک صفحه خورشیدی ساخت

    • شما خودتون بدون داشتن تجهیزات و ماشین آلات قادر به ساختن نیستین، ماشین آلات اتوماتیک ساخت داخل نداره و ساخت چین حدود 850 هزار یورو قیمتشه تازه برای تولید 10000 کیلووات برق.قاباید سلول خورشیدی از جنس سیلیکون+تجهیزات جانبی مثل فرم شیشه و … داشته باشی تا تولید کنید که داخل ایران متاسفانه سلول خورشیدی تولید نمیشه و وارداتیه

  • یک سوال تخصصی دارم خوشبختانه توانستیم برای منزل آبگرم کن خورشیدی نصب کردیم که چهار صد لیتری است ولی در صبح آب سرد می شود می خواهم از برق آن برای گرم ردن در این مدت استفاده کنم که سرد نشود اما برقش 220 ولت است آیا می توانیم تبدیلی برای استفاده از برق مثلا 12 ولت استفاده شود تا برق کمتری مصرف شود؟ لطفا اگر به جواب رسیدید جواب را برای ایمیلم یا در وبلاگم جواب دهید ممنون از همکاری شما

  • علیرضا برزگر 16 اردیبهشت 1393

    دوست عزیز سلام
    بنده هم خیلی مایلم راجع به سولار بدانم و در آینده از آن استفاده نمایم
    فقط می خواستم کمکی از شما دوست عزیز بگیرم
    چون رشته من نرم افزار هست فرمول برق نمی دانم ولی می خواهم فرمول برق یا فرمول تبدیل وات به ولت و یا فرمول تبدیل آمپر به وات را بدانم و در چگونگی استفاده از آن در سلولهای خورشیدی استفاده نمایم
    از شما بابت زحماتی که می کشید متشکرم

  • لطفا در باره ی راندمان سلول های خورشیدی مطلب بذارید
    و اینکه چطوری و با چه مواد مصرفی ای میشه این راندمان رو بالا برد؟

  • ســـــــــــــــــــلام
    خیلی ممنون از اطلاعاتی که در این صحفه گذاشتید
    اگه میشه مدار نصب و راه اندازی سلول خورشیدی را هم بیارید

  • سلام ایا مدرسه یا کلاسهای در مورد انرژی خورشیدی هست

    • وحیدبادنی 26 دی 1396

      سلام .دوست عزیز خوبی بله توشهرهای تبریز ومشهد واصفهان هست اموزش فنی وحرفه ای

  • چراسعی نمیکنید این فناوری روگسترده ترکنید میدونید الان مهنسان معماری وساختمان چه استفاده های عمیقی میتونن ازاین تکنولوژی بکنند به شرط اینکه مهنسان الکترونیک ومعماری بتونن باعم همکاری کنن
    ………کاری که نشد که توایران بشه……..

    • اتفاقا کار جالبی میشه با تو جه به سلول ای خورشیدی ای که در رنگای مختلف تو بازار هست
      اگه تو نمای ساختمان استفاده بشه هم جذابه و هم کار بردی

  • بهرام کاشانی فر 03 اسفند 1392

    سلام مهندس
    به این موضوع افتخار میکنم .
    لطفا کلاس اموزشی مقدماتی دارید؟
    ممنون میشم اگه جواب بدین

  • احمدرضا 01 اسفند 1392

    سلام، این الیاف فتوولتائیک که علی گفته چجوری کار میکنن و چه کاربردهایی دارند. اگه کمی توضیح بدید ممنون میشم.

  • باسﻻم
    باتری خورشیدی چطوری برق در خودش ذخیره میکند

  • خیلی خوبه خسته نباشید استفاده کردیم با اجازتون کپی هم کردم

  • سلام. من دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی نساجی هستم. میخاستم بگم که در حال حاضر الیاف فوتوولتائیک در خیلی از کشورهای دنیا تولید و مورد استفاده قرار میگیرن . رشته نساجی میتونه پل ارتباطی خوبی بین رشته‌های الکترونیک – برق – رباتیک و غیره باشه . گه ممکنه کمی هم راجع به این الیاف صحبت کنین . ممنون

  • سن ناز 10 بهمن 1392

    با سلام سوالی داشتم اگه ممکنه راهنماییم کنید پنلهای خورشیدی با نور لامپ هم کار میکنند؟

  • سلام من میخواستم درمورد سلول خورشیدی زیاد بدونم و چگونه میتونم خریداری کنم باتشکر .لطفا ایمیل یا زنگ بزنید

  • سلام ضمن تشکر از مطالبتون لطفا در مورد نور لامپهای ال ای دی بفرمایید میتوانید با روشی مانند اسیلیسکوپ اگر دارید طول موج آن و میزان بیخطر بودن بر روی پوست را اعلام کنید . چون حالا ثابت شده لامپهای کم مصرف دارای اثرات پوستی و روانی است مثلا باعث افزایش عصبانیت در نور سفید میشوند با تشکر منتظر ارسال نظرات شما به ایمیلم هستم . اگر مقدور است

  • سلام من دانشجوی ترم اول ارشدم (الکترونیک)در مورد تقویت کننده های باند پهن مطلب میخواستم ممنونم

  • مخاطب 13 آذر 1392

    سلام
    فقط خواستم بدونید جمله ی “سیاره قدرتمندی که نه دی اکسید کربن تولید می کند ، نه برای ما خرج می تراشد و نه تمام می شود .” اشتباهه چون خورشید سیاره نیست. احتمالا اشتباه تایپی شده. لطفا تصحیح کنید.
    با تشکر

  • سربازولایت 11 مهر 1392

    عالیه

  • salam.merc azetelaati k gozashte budid.baraye kar amuzim kheyli bedard khord

  • salam abjie manam reshtash energhe tajdidpazire khaeili in etelaat ro dust dare mamnun azatun

  • مهدی حق طلب 21 مرداد 1392

    من میخواستن ساختمانی در باغم بسازم می خواستم بدونم رنج قیمت سیستمم در چه حدودی خواهد شد اگر
    ۱) وسایل خانگی یخچال ، تلویزیون و حداکثر ۴ لامپ ۲) پمپ آب را نیز راه اندازی کنم
    با تشکر

  • من میخواستن ساختمانی در باغم بسازم می خواستم بدونم رنج قیمت سیستمم در چه حدودی خواهد شد اگر
    1) وسایل خانگی یخچال ، تلویزیون و حداکثر 4 لامپ 2) پمپ آب را نیز راه اندازی کنم
    با تشکر

    • راه اندازی چنین مصرف کننده هایی ساده نیست! حتی اگه بصورت نیمه وقت روشن باشن!
      اما در هر صورت نیاز به تعدادی سولار بزرگ ، باتری های جریان بالا و اینورتر با توان مورد نیاز هست!

      بعیده کمتر از 10 میلیون تومن آب بخوره! ( البته حدودی و با توجه به عدم ثبات قیمت در بازار )

  • محمد حسین حیدری 04 مرداد 1392

    سلام آقای امین زاده
    میخوام بدونم امکان استفاده از انرژی خوزشیدی برای راه اندازی یک پمپ جهت آبیاری زمین کشاورزی وجود داره یا نه . 09188324161

    • ببینید دوست عزیز
      شما باید مصرف توان موتور مورد نظر رو بدونید که معمولا روی بدنه اون نوشته شده!
      همچنین DC یا AC بودنش و درصورت AC بودن ، تکفاز یا سه فاز بودنش رو هم بدونید!
      اگه DC باشه بهتره، چون سولار جریان DC تولید میکنه. اگه نه که احتمالش بیشتره، باید توان سولار محاسبه بشه و تعدادش رو حساب کنید. تعدادی باتری جریان بالا تهیه و انرژی سولارهارو در اونها ذخیره و توسط اینورتر ( DC to AC ) برق مورد نیاز موتور رو تولید کنید!
      در هر صورت نیاز به محاسبات دقیق داره! اما امکانپذیره!

  • salam.mersi az matlabeton.age dar zamine selol haye khorshidi laye nazok matlabi soragh darid agar mishe moarefi konid.ba tashakor

  • مهتاب 15 تیر 1392

    افرین اقای مهندس واقعا ایران باید افتخار کنه به داشتن همچین بچه هایی انشالله همیشه پیروز و سربلند باشید

  • sلام
    مرسی مفید بود
    من دارم به جمع کردن این انرژی فک میکنم
    آیا خواهد شد؟
    مثلا برای مصرف لامپ مغازه

  • عالی بود
    ممنون میشم اگردرموردچگونگی تبدیل انرژی الکتریسیته به انرژی آب مطلب بگذارید
    اگرهم وجودنداردممنون میشم کمکم کنیدبتوانم انجامش دهم.

  • سلام اگه میشه طریقه استفاده از مولد برق خورشیدی برای روشنایی لامپ رو توضیح بدید

  • میثم انتظاری 03 خرداد 1392

    دمتون گرم

  • سلام
    مطالب در مورد چگونگی تولید برق با استفاده از سلول های خورشیدی را در صورت امکان ایمیل کنید

  • سلام ممنون از وبلاگ خوبتون
    اکه میشه در مورد کسانی که در ایران با استفاده از پنل های خورشیدی تولید برق کرده اند بگید
    و اینکه چگونه و با چه هزینه ای؟
    ممنون میشم

  • لطفا مطالب جدید درباره ی تکنولوزی به ایمیلم بفرستید من دانشجوی کامپیوترم و علاقه شدید به برنامه نویسی دارم اگر درباره کامپیوتر برام بفرستید خیلی ممنون میشم خیلی دوس دارم باهاتون همکاری کنم

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 05 فروردین 1392

      شما می تونید با وارد کردن ایمیلتون در کادر نارنجی پایین هر مطلب ، از مطالب جدید علم فردا به صورت رایگان استفاده کنید . بعد از وارد کردن ایمیل به ایمیل خود رفته و روی لینک تایید کلیک کنید .

  • من در مورد تبدیل مستقیم انرزی گرمایی به برق کار میکنم .تا اونجایی که من فهمیدم در سلولها وپیلهای خورشیدی انرزی امواج به جریان الکتریکی تبدیل میشه نه انرزی گرمایی اینطور نیس

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 14 اسفند 1391

      مرسی که مطالعه کردید و نظرتون رو گفتید امام تا جایی هم که من مطالعه کردم نور جذب میشه و تبدیل به گرما میشه این گرما باعث تحریک الکترونها میشه و ادامه ماجرا

  • سلام
    من به یکی از دوستانم که مصرف انرژی تو کارش بالا بود پیشنهاد استفاده از انرژی خورشید با برق شهری و گاز (ایجاد حرارت)رو بصورت ترکیبی دادم.ولی نه از جزییات ساخت تجهیزات اطلاعی دارم نه از قیمت دقیق لطفا اطلاعات لازم رو اگه زحمتی نیست برام ایمیل کنید.
    پیشاپیش از لطفتون ممنونم
    لطفا یه شماره تماس هم بدید تا بیشتر بتونم ازتئن استفاده کنم

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 11 اسفند 1391

      سلام امین جان . شماره بنده در قسمت تماس با ما هست .

  • خوب بود

  • فائزه رضایی 07 بهمن 1391

    بنده معلم پایه ششم دبستان هستم و از این اطلاعات بسیار لذت برده واستفاده کردم.با تشکر

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 08 بهمن 1391

      سلام خانم رضایی خواهش می کنم ، ما هم درس هایی که از معلمان عزیز یاد گرفتیم رو پس می دیم .

  • تسنيمي 27 دی 1391

    منم خوشحالم که صفحه شما را دیدم. سوالی دارم ممنونم اگر پاسخ دهی. یک سلول خورشیدی خریده ام اما ظاهرا کار نمی کند آیا شیوه خاصی برای راه اندازی دارد. من به یک موتور کوچک برقی وصل کردم و آن را در مقابل نور قرار دادم اما کار نکرد.

    • شروين صادقي شروین صادقی 27 دی 1391

      با سلام
      طریق خاصی برای تست و راه اندازی سولار وجود نداره. فقط باید زیر نور کامل ، توان خودش رو تولید کنه.
      توان سولار مورد نظر چقدره؟ یا ابعاد صفحه اونرو ذکر کنید.
      احتمالا توان تولیدی کمه یا یکی از مولفه های اصلی ضعیفه. ( ولتاژ یا جریان ) ! مثلا سولاری هست که میتونه 6 ولت اختلاف پتانسیل ایجاد کنه ولی ماکزیمم جریان خروجیش 0.5 میلی آمپره! پس فقط مصارف خیلی کم جریان رو پاسخ گو هست. برعکس این موضوع هم صدق میکنه ، یعنی جریان بالا ولی ولتاژ کم!
      پس بهتره مشخصات سولار خریداری شده رو کاملا بدونید تا مصرف کننده رو باهاش تطبیق بدید.

      ضمنا فراموش نکنید که توان ماکزیمم هر سولار در مقابل نور کامل خورشید تولید خواهد شد. پس مقدار نور تابیده شده هم مهمه!

  • سكينه 24 دی 1391

    خوبه که دارید مرتبط با رشته تون فعالیت میکنید.

  • معصومه هاشم آبادی 08 آذر 1391

    سلام خداقوت من دارم روی یک پروزه تحقیقاتی(انرزی خورشیدی)کار مینم. به اطلاعات بیشتری راجع به انرزی خورشیدی نیاز دارم میتونید کمکم کنید.

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 08 آذر 1391

      سلام خانم هاشم آبادی . اگر اطلاعات بیشتر می خواهید باید تخصصی و به زبان انگلیسی سرچ کنید . ضمنا تخصصی تر از این وارد مباحث الکترونیکی و طراحی مدارات و باتری های خورشیدی می شیم .

  • باسلام وبلاگ یاسایت قشنگی دارید امید وارم دراختراعات ونو آوری ها پیشرفت کنید وهمیشه درصنعت پیشرفت داشته باشید ازوبلاگ من هم دیدن کنید ونظرخودتان رادروبلاگ قراردهید .متشکرم
    http://WWW.GHODRATSYSTEM.BLOGFA.COM

  • حمیدرضا ترابیان 24 آبان 1391

    باما به روزباشید!!!!!!!!!!!!!!!

  • حمیدرضا ترابیان 24 آبان 1391

    باکلاس بود

  • حمیدرضا ترابیان 24 آبان 1391

    بدبود

  • اگه میشه برای ما دبیرستانی ها توضیح بیشتر بدید به امید انکه متوجه شویم

  • avalin matlabi ke zire ax panel ya selol haye khorshidi neveshte shode eshtebahe typi dare be jaye setare khorshid sayare khorshid neveshte shode man nemidonam baraye bar taraf kardane in moshkel nazaram ro jaye dorosti neveshtam yana.doOrOod

  • It was great and i wish the best for you

  • thanks a lot for your information that was useful for me

  • سلام خسته نباشید
    من دانشجوی ترم آخردانشگاه بوشهر در رشته برق قدرتم و پروزم در باره سلول خورشیدی
    چرا در شبیه سازی سلول خورشیدی از منبع جریان با شکل موج مثلثی استفاده می کنیم
    ممنون میشم جوابمو بدین

    • محمدرضا امين زاده علم فردا 17 خرداد 1391

      سلام . ممنون . بنده به طور تخصصی اطلاع ندارم اما چون سلول خورشیدی به نوعی یک اینورتور محسوب میشه و در مبحث اینورتور ها ، راندمان خیلی اهمیت داره بنابراین برای رسیدن به راندمان بالا از تکنولوژی سوئیچینگ و به تبع اون مدولاسیون SPWM استفاده میشه . در این مدولاسیون ، شکل موج مثلثی یکی از ارکان اصلی به حساب میاد . اگر بعد از تحقیقتون در مورد SPWM باز متوجه قضیه نشدید بگید تا بیشتر توضیح بدم .

  • لیلا لیلاز 09 دی 1390

    آیا کنترل کننده شارژ باتری خورشیدی به صورت آماده وجود دارد،اگر هست از کجا میتوانم تهیه کنم؟ و اگر نیست ،جایی و یا کسی را می شناسید که این کار را انجام دهد؟؟؟؟
    با تشکر

    • محمدرضا امين زاده علم فردا 09 دی 1390

      بله قطعا به صورت آماده هست . نمونه ای از کنترل کننده رو داخل مطلب گذاشتم . فکر می کنم در جمهوری پیدا بشه .یه سر حتما بزنید . اگه نداشته باشن هم سعی می کنن واستون سفارشی بیارن

    • شروين صادقي شروین صادقی 30 مهر 1391

      بله وجو داره.
      اصولا فرآیند شارژ باید از روی جریان شارژ باتری یا دمای اون و یا غیره سنجیده و کنترل بشه. مثلا برای باتری موبایل از حسگر حرارتی برای تغییرات دمایی باتری نسبت به سنجش میزان شارژ اون استفاده میشه.
      فرقی هم نمیکنه منبع تولید توان سلول خورشیدی، برق یا غیره باشه.
      مدارات ساده هست که میتونه کمکتون کنه.
      کافیه تو گوگل اینو سرچ کنید :
      ” auto battery charger circuit “

    • مجتبي 03 تیر 1392

      با عرض سلام من به وبلاگ زیر سر زدم واینا خودشون کنترل شارژ درست میکردن ازشون راهنمای خواستم
      کلی برام کمک کرد
      http://www.switching1388.blogfa.com/ شما هم یه سر بزنید و ازشون کمک بگیرید

  • خیلی جالب بود.کاشکی یه مطلب هم درمورد استفاده خانگی سلول های خورشیدی و نحوه کاربردش در عمل بذاریدو قیمتا توی ایران واسه مصرف کننده های عادی در چه رنجیه.

    • ممنون . چشم اگر منبع موثقی پیدا کنم حتما دوست عزیز

    • شروين صادقي شروین صادقی 30 مهر 1391

      استفاده خانگی از سلولهای خورشیدی در ایران زیاد مورد استفاده قرار نمیگیره!البته متاسفانه!
      اما در کشورهای اروپایی و آمریکایی،در بعضی منازل برای تامین انرژی نصف شبانه روز از سلولهای نصب شده روی سقف خانه ها استفاده میشه.
      شارژرهایی برای گجتها و چراغ قوه ها نیز از دیگر کاربردهای سولارهای خورشیدی است.

      قیمت تو بازار داخلی رو میتونید از فروشگاهای موجود در خیابان جمهوری تهران جویا شید. اما فراموش نکنید که سولارها هم مثل خیلی از اجناس دیگه خوب و بد دارن!

    • با سلام .
      من فارغ التحصیل برق قدرتم تقریبا 4 سالی شده تو کارخونه تولید پانل های خورشیدی کار میکنم یه وبلاگم نوشتم در مورد برق خورشیدی ولی وقت نمیکنم زیاد مطلب بنویسم ،www.solarpower.blogfa.com
      خوشحال میشم سر بزنید به من ونظر بدین واگه سوالی داشتین در این زمینه من در خدمتم .

    • کاربرد خانگی برق خورشیدی به 3 صورته یا برق تولید شده بعد از اینکه تبدیل شد به ac ،مستقیم مورد استفاده قرار میگیره در حالت دوم برق تولید شده به شبکه برق تزریق میشه و تولید کننده برق رو به اداره برق میفروشه در حالت سوم برق تولید شده به صورت خانگی استفاده میشه ومازاد اون به شبکه تزریق میشه .

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا