بستن فهرست

سیستم عامل جوس JeOS چیست ؟ مزایا و کاربرد JeOS

تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴

واژه سیستم عامل جوس JeOS شاید به گوش خیلی ها نا آشنا باشه ، حتی بعضی از دانشجو های نرم افزار هم شاید با این نوع سیستم عامل ها آشنایی نداشته باشن . متاسفانه هیــــــــــــچ مطلبی درباره سیستم عامل های جوس JeOS در وب فارسی وجود نداره ! به همین دلیل تصمیم گرفتم این مطلب کوتاه رو براتون بنویسم ؛ امیدوارم که به درد بچه های نرم افزار بخوره .

سیستم عامل یا OS چیه ؟

سیستم عامل یا Operating System یا به اختصار OS یک نرم افزار سیستمی بسیار پیچیده است که روی یک کامپیوتر خام نصب میشه . سیستم عامل رابط بین کاربر و سخت افزار سیستمه . تمام نرم افزار ها و قطعات سخت افزاری تحت نظارت سیستم عامل کار میکنن . خیلی ساده بگم خدمت تون که همین ویندوز ، لینوکس ، اندروید ، iOS و… نمونه هایی از سیستم عامل هستن .

سیستم عامل جوس JeOS چیست ؟

سیستم عامل جوس JeOS یا Just Enough Operating System

سیستم عامل جوس JeOS یا Just Enough Operating System

واژه JeOS در واقع مخفف این عبارته : Just Enough Operating System به معنی سیستم عامل ساده شده ( مختصر و مفید ) . واژه JeOS به صورت « جوس » تلفظ میشه ؛ مثه کلمه آب میوه Juice . سیستم عامل های جوس JeOS در واقع نسخه جمع و جوری از یک سیستم عامل هستن که فقط برای یک نرم افزار خاص ( یک کاربرد خاص ) بهینه سازی میشن . در یک سیستم JeOS فقط قسمت های ضروری برای اجرای اون اپلیکیشن خاص وجود داره و بقیه قسمت ها حذف میشن .

مزایای سیستم عامل های جوس JeOS

به طور کلی ساده کردن ( جوس JeOS کردن ) یک سیستم عامل 3 تا مزیت مهم داره :

■ افزایش سرعت سیستم

چیزی که مسلمه اینه که هر چی سیستم عامل کوچیکتر باشه خب طبیعیه که سریع تر بوت میشه ( میاد بالا ) و نرم افزار ها هم می تونن سبک تر و سریع تر اجرا بشن . بعضی از دستگاه ها ( مثلا ستاپ باکس ها ) با یک سخت افزار خیلی ساده و ارزون می تونن کار کنن ، بنابراین به سیستم عامل قدرتمند هم نیاز ندارن . چون سخت افزار شون ضعیفه باید یک سیستم عامل سبک و جمع و جور روش نصب بشه تا سیستم روون کار کنه .

■ افزایش امنیت سیستم

هکر ها از امکانات سیستم شما استفاده میکنن تا بتونن به دستگاه تون نفوذ کنن و اطلاعات تون رو بدزدن یا اینکه تخریب کنن ! هر چی امکانات سیستم بیشتر باشه خب قدرت مانور هکر هم بیشتر میشه . از طرفی اگر بخوان امنیت سیستم عامل رو افزایش بدن خب دیگه نمی تونه یه سیستم عامل جمع و جور و سریع باشه !

■ مصرف کمتر

طبیعتا وقتی سیستم عامل از سخت افزار کمتر کار بکشه برق کمتری هم مصرف میشه . این مسئله در مورد کامپیوتر های رو میزی هیچ اهمیتی نداره اما در مورد کامپیوتر های لپ تاپ خیلی می تونه مفید و موثر باشه چون در خیلی از مواقع لپ تاپ ها با باتری کار میکنن !

سیستم عامل جوس JeOS از چه بخش های تشکیل شده ؟

به طور کلی هر سیستم عامل ساده شده یا جوس JeOS از قسمت های زیر تشکیل میشه :

■ جوس میدیا JeOS Media یا همون هسته مرکزی سیستم عامل مورد نظر ( کرنل ، درایو های مجازی و قسمت ورد به سیستم یا همون لاگین )

■ ابزار های ابتدایی برای نگهداری سیستم

■ سایر منابع مورد نیاز که یا از رو DVD نصب میشن یا از روی شبکه ( مثلا اینترنت )

نمونه هایی از سیستم عامل JeOS

جوس JeOS های مختلفی منتشر شده که اغلب شون هم نسخه هایی از لینوکس هستن . من از بین نسخه های مختلف فقط چند نمونه رو خدمت تون در حد تیتر معرفی میکنم . می تونید این JeOS ها رو دانلود و نصب کنید .

■ اوبونتو جوس Ubuntu JeOS

اوبونتو جوس Ubuntu JeOS

اوبونتو جوس Ubuntu JeOS

همونطور که می دونید سیستم عامل اوبونتو یک سیستم عامل متن باز مبتنی بر لینوکس هست در سراسر دنیا طرفداران زیادی داره . اوبونتو جوس Ubuntu JeOS در واقع یک نسخه جمع و جور از اوبوتو سرور Ubuntu Server هست که توسط شرکت Canonical توسعه داده شده و برای کار های مجازی سازی استفاده میشه . در ضمن بد نیست بدونید که اوبوتو جوس Ubuntu JeOS به طور پیش فرض محیط گرافیکی نداره .

■ بر متال BareMetal

سیستم عامل بر متال BareMetal

سیستم عامل بر متال BareMetal

بر متال BareMetal یک سیستم عامل متن باز مبتنی بر کرنل Exokernel , SASOS هست که توسط شرکت نرم افزاری Return Infinity ساخته شده و اولین نسخه اش در سال 2007 منتشر شد . بر متال BareMetal با زبان برنامه نویسی اسمبلی Assembly نوشته شده و به همین دلیل سرعت بسیار خوبی داره . این سیستم عامل جوس JeOS شده برای مجازی سازی و پردازش ابری استفاده میشه .

■ کور او اس CoreOS

سیستم عامل CoreOS

سیستم عامل CoreOS

کور او اس CoreOS یک سیستم عامل متن باز مبتنی بر لینکوس هست که اولین نسخه اش در سال 2013 منتشر شد . کور او اس CoreOS برای سرور ها به خصوص برای سرور های مجازی کاربرد داره .

■ OpenELEC

سیستم عامل OpenELEC با رابط کاربری Kodi

سیستم عامل OpenELEC با رابط کاربری Kodi

OpenELEC یا Open Embedded Linux Entertainment Center یک سیستم عامل متن باز و جوس JeOS شده مبتنی لینوکس هست که توسط تیم نرم افزاری OpenELEC توسعه داده میشه . اولین نسخه OpenELEC در سال 2009 منتشر شد . همونطور که از اسمش هم مشخصه ، این نسخه از لینوکس برای دستگاه های اجرای موسیقی و فیلم ساخته شده . OpenELEC بسیار سبکه و از رابط کاربر Kodi ( یا همون XBMC ) استفاده میکنه . XBMC یا XBox Media Center در نسخه های اول اکس باکس برای اجرای موسیقی و فیلم استفاده میشد . بعدا این نرم افزار به Kodi تغییر نام داده شد . در ضمن نسخه اندروید نرم افزار Kodi رو می تونید از گوگل پلی دانلود و نصب کنید ؛ البته اینم بگم که این نرم افزار واسه گوشی مناسب نیست و به درد تبلت میخوره .

■ اوپن سولاریس OpenSolaris

اوپن سولاریس OpenSolaris

اوپن سولاریس OpenSolaris

سیستم عامل اوپن سولاریس OpenSolaris در واقع نسخه جوس JeOS شده سیستم عامل سولاریس شرکت سان مایکرو سیستم Sun Microsystems بود . توسعه این سیستم عامل متوقف شده .

 

خیلی از بچه های کامپیوتر ( به خصوص نرم افزار ) حداقل با دو سه نمونه از این سیستم عامل ها کار کردن . هدف من از نوشتن این پست این بود که فقط با اصطلاح JeOS آشنا بشید و بدونید که به سیستم عامل های تک منظوره که در واقع نسخه ساده شده یک سیستم عامل کامل هستن ، میگن جوس JeOS . امیدوارم که به درد تون خورده باشه . ایشالا به زودی در مورد سیستم عامل ها مطالب بیشتری می نویسم .

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • سهم سیستم عامل اندروید در بازار آمریکا 52 درصد شد  طبق گزارشات رسیده در ماه جولای 2012 ، سهم سیستم عامل اندروید در بازار آمریکا به 52.2 درصد رسید و رتبه اول رو از آن خودش کرد . رتبه دوم برای اپل و سیستم عامل iOS هست با 33.4 درصد . هم گوگل و هم اپل سهم خودشون رو…
  • کنترل لوازم خانه با سیستم عامل خانگی مایکروسافت  شاید خیلی از شما ها موقعی که خسته بودید فکر کردید چه قدر خوب میشد اگر مثلا می تونستید با یک کنترل ، لامپ بالاسرتون رو خاموش کنید و یا نصفه شب از سرما مجبور نباشید از رخت خواب بلند شید و کولرتون رو خاموش کنید . به هر…
  • صدای گیتار را در سیستم عامل iOS ضبط کنید !    عصر عصر الکترونیکه و خب قاعدتا گیتار الکترونیکی هم طرفداران خاص خودش رو داره . اما تا به حال به این فکر کرده اید که صدای نواختن گیتار خود را بشنوید ؟ اگر صدای خود را با میکروفون در کامپیوتر ضبط کنید که قطعا وضوح صدا خوب نیست…
  • سیستم صوتی All In Oneطی ۲  ۳ سال گذشته سیستمهای صوتی به همراه تلویزیونهای LCD و البته میز ال سی دی پایه های ثابت یک منزل شیک در ایران به حساب آمده اند و این روند روز به روز بیشتر و بیشتر می شود . یکی از مشکلاتی که همواره گریبان گیر استفاده کنندگان…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
ابراهیم درویش

من ابراهیم درویش هستم بلاگر تکتولوژی و مدرس زبان انگلیسی. در حال حاضر در استانبول (ترکیه) زندگی میکنم. نرم افزار خوندم و تخصص اصلیم برنامه نویسی وبه ؛ البته کمی هم برنامه نویسی اندروید بلدم. تقریبا از سال 1383 فعالیتم رو تو اینترنت شروع کردم. به زبان های ترکی استانبولی و اسپانیایی هم آشنایی دارم.

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

5 دیدگاه

  • سلام
    از این سیستم عامل ها چجوری میشه استفاده کرد و چگونه اونو توسعه بدیم.
    هیچ مطلب درست و کاملی تو سایتهای فارسی وجود نداره لطفا کمک کنید

    • سلام
      در سایت رسمی این سیستم عامل ها ، راهنمای کامل شون هم وجود داره و باید همونا رو مطالعه بفرمایید . متاسفانه مطالب فارسی در این زمینه خیلی کمه .

  • مدتی هست که از coreOS استفاده میکنم و در ایران تقریبا هیچکس ازش اطلاع نداره و فکر نمیکنم هم اطلاع پیداکنند چون در ایران کسی با تکنولوژی جلو نمیره و اگه امکاناتی که CoreOS و داکر در اختیار میذاره رو برنامه نویس های ما ازش اطلاع داشتن خیلی خوب میشد !

  • واقعا از شما متشکرم که دو نفری با سختکوشی مطالبی را می نویسید که خیلی بدرد میخورد و تمام مطالب شما علم را افزایش میدهد و کار شما قابل تحسین است بسیاری از گروه های فناوری اطلاعات مانند زومیت مطالبی به خوبی مطالب شما بارگذاری نمی کنند با امید اینکه مطالب بیشتری منتشر کنید

    • سلام
      سپاس از لطف و محبت تون . قطعا با دلگرمی و همراهی شمای دوستان گل ، انگیزه مون چند برابر میشه . ما هم امیدواریم که بتونیم با مطالب بهتر بخشی از محبت های شما رو جبران کنیم .

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا