بستن فهرست

GPS در پاسپورت ایرانی ! این تیتر یه ویدیوی جنجالی تو اینستاگرام و تلگرام شده بود ! اما آیا واقعا تو پاسپورت ایرانی ها جی پی اس وجود داره ؟

شایعه GPS در پاسپورت ایران

شایعه GPS در پاسپورت ایران

شایعه جی پی اس در پاسپورت ایران

شاید کسی که فیلم جی پی اس در پاسپورت رو گرفته ، مصاحبه قدیمی مسئولین در سال 86 رو ندیده باشه و از روی بی اطلاعی این فیلم رو گرفته باشه ! اما جالبه بدونید که در سال 1386 معاون حقوقی و پارلمانی نیروی انتظامی گفته که پاسپورت های ایران به سیستم موقعیت یاب یا همون جی پی اس مجهز میشن ! احتمال خیلی زیاد این مسئول عزیز هم اطلاع درستی از این مسئله نداشته و همینجوری یه چیزی بهش گفتن و این بنده خدا هم اومده رسانه ایش کرده !

اینکه این مسئولین چجوری در راس یه سری امور هستن هم در نوع خودش جالبه و شاید فقط تو کشور عزیزمون ایران فقط همچین چیزایی رو میبینیم ! عین صحبت این مسئول رو واستون نوشتم .

در جلد این گذرنامه‌ها تراشه های الکترونیکی همانند سیستم جی پی اس قرار می گیرد که موقعیت فرد را مشخص خواهد کرد . این اقدام به منظور رعایت مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم صورت می گیرد.

دانلود ویدیو

جی پی اس در پاسپورت ایران

تو یه جمله بخوام بگم ، چنین چیزی اصن امکان نداره ! حداقل با امکانات تکنولوژی فعلی امکان نداره تو یه برگه باریک پاسپورت جی پی اس جاساز کنی ! GPS نیاز به باتری و آنتن داره که عملا تو همچین فضای کمی نمیشه طراحیش کنی ! اگرم اگرم اگرم چنین چیزی اصن وجود داشته باشه صرفا کاربرد نظامی داره .

اون چیزی که به اشتباه جی پی اس عنوان شده در واقع یه چیپست حافظه کوچولو هستش که اطلاعات هویتی صفحه اول گذرنامه رو تو خودش ذخیره کرده .

چیپست حافظه RFID در پاسپورت

چیپست حافظه RFID در پاسپورت

قبلا پاسپورت ها صرفا کاغذی بودن و اگه یه نفر اطلاعات صفحه اول گذرنامه رو دستکاری میکرد ، میتونست با هویت جعلی سفر کنه . بخاطر جلوگیری از جعل پاسپورت اومدن این چیپست RFID رو داخل پاسپورت ها گذاشتن . تو این حالت ، اگه یه نفر اطلاعات صفحه اول پاسپورت رو دستکاری کنه ، هر چقدرم که حرفه ای اینکارو بکنه ، باز مامور فرودگاه متوجه میشه که پاسپورت جعلیه ! چرا ؟ چون مامور فرودگاه اطلاعات داخل چیپست رو با اطلاعات صفحه اول چک میکنه ، اگه همخونی نداشته باشن یعنی پاسپورت جعلیه . در ضمن با وجود این چیپست در پاسپورت ، مامور فرودگاه میتونه خیلی سریعتر اطلاعات شما رو چک بکنه ، اینجوری وقت شما و مامورین کمتر گرفته میشه !

پاسپورت بایومتریک چیست ؟

پاسپورت بایومتریک همین پاسپورتای کاغذی هستن که یه چیپست احراز هویت بهشون اضافه شده ! این چیپست اطلاعات هویتی افراد مثل اثر انگشت ، چهره و عنبیه چشم رو داخل خودش داره . این چیپست یه آنتن داره که هم برای دریافت توان ازش استفاده میکنه و هم برای انتقال اطلاعات به گیت فرودگاه .

پاسپورت بایومتریک یه لوگو شبیه به دوربین روی جلد اولش هست ، الان برید پاسپورت تون رو نگاه کنید اگه این لوگو روش باشه یعنی گذرنامه شما هم از نوع بایومتریک هستش !

لوگوی پاسپورت دیجیتال یا پاسپورت بایومتریک

لوگوی پاسپورت دیجیتال یا پاسپورت بایومتریک

به پاسپورت بایومتریک ، پاسپورت دیجیتال و یا پاسپورت الکترونیکی هم میگن ! تو انگلیسی میگن Biometric Passport و یا e-Passport که اون حرف e مخفف واژه electronic هستش !

جالبه بدونید که ایران یکی از کشورهاییه که از سال 2011 پاسپورت های خودش رو به صورت بایومتریک یا دیجیتالی کرده ! تا الان بیش از صد و بیست کشور در دنیا از این چیپست در پاسپورتاشون استفاده میکنن و استفاده از پاسپورت دیجیتال تو بقیه کشورا یه چیز کاملا عادیه ! این چیپست یه چیزی مثل چیپست کارت اتوبوس و مترو هستش که فقط اطلاعات توشه و کاربرد دیگه ای نداره !

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • فرق حافظه رم گوشی و کارت حافظه گوشیالان اگه بخواید برید واسه گوشی تون حافظه جانبی بخرید سناریو اینجوریه : میرید یه مغازه خدمات موبایلی و میگید که آقا یه دونه رم 8 گیگ یا 16 گیگ بده . من شک ندارم ! اما از نظر علمی این اصطلاح اشتباهه . چون منظور شما از رم گوشی…
  • فرق حافظه بافر Buffer و کش Cache چیست ؟فرق بافر و کش رو خیلیا نمی دونن . یعنی خیلیا فکر می کنن که می دونن . خیلیا رو دیدم که میگن بافر همون کش هستش و تفاوتی بینشون نیست . امروز تو این پست کوتاه میخوام توضیح بدم که تفاوت کش و بافر چیه پس تا انتهای پست…
  • فرق حافظه RAM رم با ROM رام چیست ؟فرق حافظه رام با حافظه رم یکی از مهمترین سوالاتیه که هم توی علم فردا مطرح شده و هم در فوروم ها و سایت های دیگه . بخاطر تشابه اسمی که ROM و RAM به هم دارن خیلی ها گیج میشن و نمی دونن که تفاوت رام و رم چیه…
  • قطعات داخلی SSD ، کالبد شکافی حافظه SSDتو پست قبلی یه مقدمه ای در مورد حافظه SSD گفتم تا با کلیت SSD و همینطور اصطلاحاتی که در مورد SSD به کار می برن آشنا بشید . حالا تو این پست می خوام کالبد شکافی SSD رو انجام بدم و بگم که درون حافظه SSD چه قطعاتی وجود…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

5 دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا