بستن فهرست

9 گجت که زندگی بدون آنها سخت می شود !

تاریخ انتشار : ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۱

 

روزمره با گجت های زیادی سر و کار داریم که بدون توجه به تاثیر آنها بر زندگیمون ، فقط به برآورده شدن نیازمون توسط اون گجت فکر می کنیم اما اگه کمی دقیق تر به این قضیه نگاه بشه می بینیم که برخی از این گجت ها اگر نباشند زندگی ما دچار به هم ریختگی عجیبی میشه . هر چند شاید برخی بگن قبلا که گجتی در کار نبوده پس مثل گذشته زندگی می کنیم اما خب همه م دونن که این کار شدنی نیست چون بدجوری به کار با این گجت هایی که در ادامه معرفی میکنم عادت کردیم یا برای نجات جان ما در برابر حوادث ، حیاتی هستند .

آشکارساز دود

آشکار ساز دود برای اولین بار در دهه 1960 میلادی و توسط Duane Pearsall اختراع شد که به گفته خودش و به گزارش مجله Popular Mechanics ، این اختراع به صورت تصادفی و در حین تلاش برای تولید وسیله ای در اتاق تاریک ظهور عکس اتفاق افتاده .

امروزه وجود این گجت در بسیاری از مراکز دولتی و ساختمانهای چند طبقه و آسمانخراش ها در راهرو و اتاق ها لازمه . در واقع پیشگیری بهتر از درمانه چون در این ساختمان ها اگر اتفاق ناگواری مثل آتش سوزی بیفته تا امداد و نجات و آتش نشانی دست به کار بشن باید خاکستر افراد رو جمع کنند .  پس به محض حس شدن دود توسط سنسور آن ،‌ هشدار میده تا بررسی های لازم به عمل بیاد .

2 – کنترل کننده آب و هوا

اگه به کولر و بخاری های جدید دقت کرده باشید حتما دیدید که می تونید درجه حرارت یا برودت محیط کار و یا منزلتون رو کنترل کنید . خب این کار همه جوره خوبه ، چون هم در مصرف برق و آب کشور صرفه جویی میشه و هم در هزینه شما .

این گجت رو قطعا در آینده بیشتر میبینید چون وضع آب و هوای کره زمین بدجوری ب هم خورده .

3 – موزیک پلیر

به شخصه یادم هست که کوه می رفتیم و افرادی رو با رادیو ضبط های بزرگ می دیدم که آهنگ گوش می کردند . این کار یه خوبی داشت یه بدی . از یک طرف حال و هوای کوه رو متحول می کرد اما از طرفی اگه کسی دوشت نداشت اون آهنگ رو گوش کنه باید منتظر می موند تا از هم دیگه فاصله می گرفتند . با ظهور موزیک پلیرها و هدفون ، گوش کردن به موزیک کمی شخصی تر شد .

از یه بعد دیگه می تونیم بگیم این گجت های دوست داشتنی و البته کم حجم شرایط رو برای ذخیره هزاران ترانه مهیا می کنند و ما هیچ وقت دوست نداریم اونا رو از دست بدیم . ضمن اینکه از این گجت گاهی برای یادگیری Learning در انگلیسی نیز استفاده می شود .

4 – ماشین حساب

خب قبلا که ماشین حساب در کار نبود از چرتکه استفاده میشد همین الان هم ر برخی نقاط هنوز از چرتکه استفاده میشه اما مسلما ماشین حسابها در بسیاری از کسب و کارها عصای دست فروشنده و بازاری محسوب میشه . هرچند برخی محاسبات دم دستی با ذهن صورت میگیره اما ماشین حسابها فقط برای ضرب و تقسیم ساخته نشده اند . برخی از آنها انتگرال هم می گیرند و شکل موج نمایش می دهند .

در هر صورت هنوز ذهن انسان آماده حذف این گجت از زندگی روزمره نشده .

5 – تلفن

قبل اینکه تلفن اختراع بشه مردم با نامه با هم در تماس بودند و برای اینکه یک پیغام کوتاه رو به فرد مقابل برسونند باید روزها و هفته ها صبر می کردن تا برسه حالا جواب نامه رو قطعا ماه بعد دریافت می کردند . اما به لطف اختراع تلفن توسط گراهام بل و در نتیجه گوشی موبایل بسیاری از اطلاعات در عرض چند ثانیه به مردم رسونده میشه .

طبق تحقیقاتی که در سال 2010 صورت گرفت بیش از 85 درصد مردم آمریکا تلفن همراه داشتند که امروز قطعا این رقم بیشتر شده . برای اینکه بفهمید اگر این گجت از زندگی بشر حذف شه چی میشه کافیه 2 روز گوشی موبایلتون رو بذارید تو کشو و درش رو قفل کنید و البته کلیدش رو قورت بدید !

6 – ساعت

آقا ببخشید ساعت چنده ؟ این جمله سوالی رو بارها و بارها یا ازتون پرسیدن یا پرسیدین . همین خودش اهمیت دانستن زمان در موقعیت های مختلف رو نشون میده . هرچند امروزه اکثرا برای دانستن زمان به گوشی موبایل خود رجوع می کنند اما به هرحال اختراع گجتی به نام ساعت بوده که به اینجا کشیده شده . توضیح اهمیت ساعت بیشتر از این لازم نیست .

7 – خودپرداز یا ATM

صف های طولانی بانک رو در چند سال گذشته به خاطر بیارید . دوست دارید بازهم برگردید به اون دوره ؟ من که واقعا مخترع دستگاه خودپرداز یا ATM که اختصار 3 کلمه Automated teller machine هست رو دعا می کنم . مخترع این دستگاه John Shepherd-Barron می باشد که خدمت بزرگی به جامعه بشری کرد .

نقد کردن حسابی که فقط چند تا رقم رو نشون میده ، چک کردن موجودی حساب و انتقال پول به دیگران و پرداخت قبوض و … کارهاییست که خودپرداز در هر موقع از شبانه روز قادر به انجام هستند و لحظه ای فکر کنید این همه امکانات از ما گرفته شوند !

8 -کامپیوترها

حساب و کتاب ، اینترنت ، تجارت ، آموزش ، ارتباطات ، ذخیره اطلاعات ، نمایش فایل های صوتی و تصویری و هزار و یک کار دیگه با کامپیوتر انجام میشه !

9 – نمایشگرهای مایع

قبل از اختراع نمایشگر های کریستال مایع یا همان LCD ، تلویزیونها هم حجیم بودن و هم سنگین که به لطف این اختراع هم سبک شدند و باریک . از طرفی کیفیتی که این نمایشگرها در اختیار ما می گذارند غیر قابل چشم پوشی است . این نمایشگرها زمینه رو برای ظهور آیپد ، آیفون و چندین و چند گوشی و تبلت و لپ تاپ با برندهای مختلف مهیا کردند .

نمایشگرهای CRT امواج مغناطیسی قدرتمندی رو در اطراف خود ایجاد می کردند تا به شما چیزی رو نمایش دهند اما در کریستال مایع اینگونه نیست .

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • سیستم ضد خواب از نوع دانمارکیطبق آمار و ارقام منتشر شده از سازمان حمل و نقل ملی آمریکا 56000 تصادف سالیانه در آمریکا به علت خواب آلودگی اتفاق می افتد که 40000 نفر مجروح و 15000 نفر می میرند . این وسیله برای جلوگیری از این اتفاقات طراحی شده است . این وسیله که طراحی…
  • میکروسکوپ دیجیتالی در کامپیوتر شماخاطرم هست زمانی که در دبیرستان درس می خواندیم از اینکه در آزمایشگاه از پشت میکروسکوپ اجسام را ببینیم کلی لذت می بردیم . فقط هم به دنبال کشف باکتری و میکروب بودیم. همان روزها آرزوی این را داشتیم که ای کاش یکی از این میکروسکوپ ها را در خانه داشتیم…
  • edible pen ؛ خودکار شیرین و گاز زدنییکی از عادات غلط دانش آموزان هنگام نوشتن تکالیف خود ، جویدن یا در دهان گذاشتن خودکار یا مداد می باشد . طی تحقیقات انجام شده ( البته آنقدر نیاز به تحقیق هم نیست انسان عاقل خود می داند ) پر میکروب ترین نقاطی که انسان با آنها سروکار دارد…
  • ACUWAKE جورابی که با قلقلک شما را از خواب بیدار میکندهمه ما کم و بیش با بیدار شدن از خواب مشکل داریم . به هر روش ما رو از خواب بیدار کنن بازم فک می کنیم در حق مون ظلم شده :D حالا اخیرا خانم Aakanksha Rajhans ( طراح صنعتی ) یک جفت جوراب بسیار جالب ساخته که به طرز کاملا متفاوتی…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

بدون دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا