بستن فهرست

هاست اشتراکی چیست؟ راهنمای خرید هاست اشتراکی

تاریخ انتشار : ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۲

خرید هاست اشتراکی مناسب ، یکی از مهم ترین دغدغه های صاحبان وب سایت ها در هر نقطه ای از دنیاست . متاسفانه بسیاری از افرادی که فعالیتی رو در وب آغاز میکنن اطلاعات چندانی (حتی اطلاعات ابتدایی) رو هم در این زمینه ندارن و همین مسئله باعث شده تا شرکت های بسیار زیادی با نیت کلاه برداری مدرن ، در اینترنت متولد بشن ! البته این بی اطلاعی بیشتر در کشورهای جهان سوم اتفاق میوفته تا اروپا و امریکا ! به دلیل اینکه در ایران هیچوقت آموزش های لازم به افراد ارائه نمیشه و یا اگر هم بشه هزینه دوره ها برای همه مناسب نیس و خیلی ها توان پرداخت  شهریه ها رو ندارن . من (ابراهیم درویش) دارم سعی میکنم تا به اندازه سواد و توانم همه نکات مبهم و مرموز رو دنیای وب برای شما خوانندگان علم فردا کالبد شکافی کنم و تا حدی جلوی این کلاهبرداری ها رو بگیرم . چون چند بار ( من و محمد امین زاده ) ضرر کردیم  به همین خاطر دوس ندارم بقیه هم قربانی سوء استفاده این شرکت ها و وب سایت های کلاه بردار بشن ! من تمام سعیمو می کنم  تا این پست رو جوری بنویسم که برای همه حتی افراد مبتدی قابل درک باشه اما بازم لازم به یادآوریه که مخاطب این پست بیشتر صاحبان وب سایت ها هستن .

تلفظ صحیح Host و معنی کلمه Host چیست ؟

کلمه host هم در لهجه بریتانیایی و هم در لهجه امریکایی یه جور تلفظ میشه /hoʊst/ . در واقع حرف O در هر دو لهجه « -ُ » تلفظ میشه نه  « آ » ! تقریبا همه ایران این کلمه رو هاست تلفظ می کنن و ما هم چاره ای نداریم جز اینکه در این پست کلمه host رو هاست تلفظ کنیم ! کلمه host در فرهنگ واژه ها به معنی « میزبان » است . و در وب هم ، معنی مشابهی میده ؛ از اونجایی که هاست یک سرویس اشتراکیه و یک سرور میزبان تعداد زیادی وب سایت میشه ، این سرویس host یا میزبان نامگذاری شده . در ضمن برای اون کسایی که نمی دونن عرض میکنم که کلمه host به معنی « مهماندار » هم هست و به مهماندار خانم هم میگن « hostess » .

هاست اشتراکی چیست ؟

اگه خاطرتون باشه در پست راهنمای خرید دامین توضیح دادم که وب سایت در واقع یک نرم افزار تحت وب هست که باید روی یک سرور ( کامپیوتر ) نصب شه تا بقیه کاربران هم بتونن به وسیله اینترنت ازش استفاده کنن . حالا در این پست می خوام توضیحاتی مفید و مختصر درباره این کامپیوتر سرور بدم . ببینید به طور کلی سرور یک کامپیوتر بسیار قدرتمنده که با پهنای باند بسیار زیاد به اینترنت وصله . حالا این کامپیوتر می تونه به 2 روش کلی ( خیلی کلی عرض میکنم ) مورد استفاده قرار بگیره .

■ روش اول – سرور اختصاصی

در این نوع سرویس تمام منابع سرور ( Hard Disk , RAM ,CPU  )  به طور کامل در اختیار یک مشتری است ! حالا این مشتری ممکنه از این سرور فقط برای نگهداری یک وب سایت استفاده کنه و یا برای چند وب سایت ، که این تصمیم کاملا به خود مشتری مربوط میشه . قیمت سرور اختصاصی بسیار گرونه و فقط مناسب شرکت ها و سازمان هایی هست که بودجه کافی برای اجاره سرور اختصاصی دارن !

■ روش دوم – سرور اشتراکی

در این نوع سرویس صاحب سرور ( شرکتی که خدمات هاست و سرور اختصاصی ارائه میده ) سرور رو با استفاده از تنظیمات نرم افزاری به چندین قسمت تقسیم میکنه . این تقسیم بندی بر اساس میزان قدرت سیستم و همینطور میزان پهنای باند انجام میشه . برای مثال اگر یک هارد 500 گیگ رو برای این سیستم انتخاب شده باشه می تونه  به 100 مشتری ، نفری 5 گیگ فضا روی هارد دیسک  ارائه بده . البته تخصیص منابع سخت افزاری در هاست اشتراکی روش ها و الگوریتم های مختلفی داره که در آینده به طور خلاصه و ساده توضیح خواهم داد .

هاست اشتراکی مناسب چه وب سایت هایی است ؟

به طور خلاصه باید بگم هرچقد پول بدی همون قدر آش میخوری ! البته یه نکته بسیار مهم دیگه هم وجود داره اونم اینه که یه بچه دو ساله به هیچ وجه نمی تونه اندازه یه آدم 25 ساله بخوره ! حالا بحث رو یکم تخصصی بررسی می کنیم  . تهیه سرور برای وب سایت تون به چند عامل بستگی داره که اگر این عوامل رو بدونید و اگر این عوامل رو نسبت به نیازها تون دقیق پیش بینی کنید و در آخر اگر از شرکت درست و حسابی خرید کنید در نهایت هم خودتون و هم کاربران تون بدون هیچ مشکلی و با بهترین کیفیت می تونن سایت تون رو مشاهده کنن ! فراموش نکنید اگه بیزنس تون جدیه خرج کنید ! گول قیمت کم رو نخورید !

عوامل مهم در انتخاب نوع سرور

نمیگم به تبلیغات توجه نکنید ، اتفاقا برعکس ! رو تبلیغات زوم کنید و بیشتر توجه کنید اما به جملاتی که در تبلیغات شرکت های خدمات میزبانی وب اعتماد نکنید ! اینا فقط چنتا جمله هستن ! دوستان خرید هاست اصول داره ، حساب و کتاب داره همینجوری بدون فکر و تحقیق اقدام نکنید ! هیچ شرکتی نمی تونه با سالی 50 هزار تومن سرویس خوبی رو بهتون ارائه کنه ! لطفا این پست رو تا آخر بخونید چون این نکاتی که بنده در این پست نوشتم کاملا بر اساس تجربه و مطالعات شخصیمه . برای کاهش قیمت بهتره نیاز ها تون رو کاملا علمی و اصولی محاسبه کنید نه اینکه چشم بسته حرفای یه مشت کلاهبردار رو بپذیرید !

■ اسکریپت یا نرم افزار وب سایت

اسکریپت یا همون نرم افزار وب سایت تون می تونه تا حد زیادی در انتخاب نوع سرور تاثیر گذار باشه ! اگر نرم افزار تون خیلی پیچیده است و قرار محاسبات بسیار پیچیده ای رو انجام بده توصیه می کنم  از ابتدا از سرور اختصاصی استفاده کنید . سرور اختصاصی برای سایت هاییی در ابعاد سازمان سنجش و یا بانک ها مورد استفاده است و خیلی کم پیش میاد یک سایت شخصی یا فروشگاه به سطحی برسه که احتیاج به سرور اختصاصی داشته باشه .البته لازم به ذکره که سرور های اختصاصی ارزون تری هم هستن که با عنوان سرور اختصاصی مجازی یا VPS نام برده میشن که بعدا مفصل درباره سرور اختصاصی مجازی توضیح می دم . اما اگر نرم افزار تون چیزی مثل WordPress و یا Joomla هست بدون هیچ دردسری می تونید از سرور اشتراکی استفاده کنید . از برنامه نویس تون بپرسید که نرم افزار تون حدودا به چه میزان RAM ، چه اندازه فضای بر روی هارد و چند درصد از CPU  احتیاج داره .

■ تعداد بازدید یا ترافیک

تعداد بازدید دقیقا اون چیزیه که شما رو مجبور می کنه که از هاست اشتراکی به سرور اختصاصی اسباب کشی کنید ! اغلب سایت هایی که بازدید بسیار زیادی دارن به منابع سخت افزاری و پهنای باند اختصاصی هم احتیاج دارند . از افزایش بازدید و متعاقبا از افزایش هزینه نترسید ! چون این افزایش بازدید خیلی راحت می تونه منجر به کسب درآمد بشه . وقتی یک هاست اشتراکی می گیرین تمام منابعی که در اختیار دارین محدود هستن ! RAM , CPU , Hard Disk و همینطور میزان ترافیک ماهیانه . معمولا در سرویس هاست اشتراکی فضایی بین 100 مگا بایت تا 5 گیگ و همینطور ترافیک ماهیانه بین 1 گیگ تا 15 گیگ به شما اختصاص داده میشه .فرض کنید که هر صفحه شما به طور متوسط حجمی معادل 1 مگا بایت داره و تعداد نمایش صفحات شما در روز مثلا 1000 تا صفحه است بنابراین شما حدودا ( نحوه محاسبه دقیق تر رو بعدا عرض خواهم کرد این عدد تقریبیه ) روزی 1 گیگ از ترافیک تون رو مصرف می کنید ! پس اگه بیزینس تون جدیه  ، عجله دارید و برای تبلیغات سایت تون دارید هزینه زیادی می کنید حتما سرور اختصاصی ( مجازی ) تهیه کنید نه هاست اشتراکی ! ببینید هاستی که شما تهیه می کنید ظرفیتش خیلی محدوده مثلا می تونه 20 تا بازدید هم زمان رو جواب بده اما اگر از یک VPS ( بعدا مفصل توضیح می دم ) بگیرید می تونید این تعداد رو حتی به 500 نفر در لحظه برسونید ! باز هم تاکید می کنم اگر سایت رو دارین در ابعاد بزرگی تبلیغ می کنید هاست اشتراکی گزینه خوبی براتون نیست .

عوامل مهم در انتخاب هاست اشتراکی

■ سیستم عامل Server OS

روی سرور ها دو نوع سیستم عامل نصب میشه :

1- سیستم عامل ویندوز سرور Windows Server OS

2- سیستم عامل لینوکس Linux OS

 

تفاوت هاست لینوکسی و هاست ویندوزی

تفاوت هاست لینوکسی و هاست ویندوزی

ببینید شما به عنوان یک کاربر هاست اشتراکی با هیچ چیزی درگیر نیستید ! پس فکر نکنید که چون لینوکس بلد نیستید ، نمی تونید از هاست لینوکسی استفاده کنید . کسی که مستقیم با سیستم عامل درگیره صاحب و مدیر سروره نه شما ! اما من بهتون شدیدا توصیه می کنم که از هاست لینوکسی استفاده کنید چرا ؟

1- هاست لینوکسی نسبت به هاست ویندوزی بسیار ارزون تره

2- هاست لینوکسی امنیت بسیار بالایی داره !

این دو تا چه فرقی دارن ؟ سیستم عامل ویندوز از زبان های برنامه نویسی .net پشتیبانی می کنه + PHP , MY SQL که خوب قابلیت بسیار خوبیه ! اما از اونجایی که ویندوز مایکروسافت یک نرم افزار تجاریه و رایگان توزیع نمیشه و قیمتش هم خیلی بالاست خیلی ها ترجیح میدن که برن لینوکس رو یاد بگیرن تا اینکه پول شون رو واسه ویندوز خرج کنن ! متاسفانه تنها ایرادی که به لینوکس وارده اینه که نمیشه نرم افزار های ساخته شده توسط مایکروسافت  ( منظور نرم افزار وب یا web application ساخته شده با .net ) رو روش اجرا کرد . اما با تمام این حرفا واجبه بدونید که همه سایت های بزرگ دنیا روی لینوکسن ! چون لینوکس امنیت بسیار بالایی داره . دلیل ارزان بودن هاست لینوکس اینه که لینوکس یک سیستم عامل Open Source یا متن بازه و به رایگان در اختیار همه قرار می گیره .

■ کنترل پنل Control Panel

کنترل پنل نرم افزاریه که شما توسط اون هاست اشتراکی تون رو مدیریت می کنید . مثلا مدیریت دامین ( ها ) ، مدیریت فایل ها FTP ، مدیریت پایگاه داده ها یا DB و سایر امکانات و قسمت های یک هاست اشتراکی . در حال حاظرچند نرم افزار مدیریت هاست در دنیا وجود داره اما 2 تا نرم افزار کنترل پنل هستن که اغلب ازش استفاده می کنن که هر کدوم رو به اختصار معرفی می کنم :

نرم افزار مدیریت وب CPanel

 

نرم افزارمدیریت هاست Cpanel

نرم افزارمدیریت هاست Cpanel

 

همانطور که مشخصه Cpanel مخفف دو کلمه Control Panel هست . من عاشق سی پنلم چون خیلی خیلی کار باهاش آسونه ، همه چی هم دم دسته . رابط گرافیکیGUI فوق العاده کاربردی و خوبی داره . اما متاسفانه چون نرم افزار Cpanel  گرونه صاحبان سرور ها جدیدا کمتر ازش استفاده می کنن ! قیمت دلارم سه برابر شده واسه همین دیگه واسه شون نمی صرفه . اگه دوس دارین با Cpanel کار کنید تا با محیط و امکاناتش آشنا بشین ، می تونید با دموی آنلاین Cpanel  کار کنید .

نرم افزار مدیریت وب DirectAdmin

 

نرم افزار مدیریت هاست DirectAdmin

نرم افزار مدیریت هاست DirectAdmin

بعد از گرون شدن ارز در ایران اغلب شرکت ها رو DirectAdmin شیفت کردن چون قیمت نرم افزار DirectAdmin به وضوح ارزون تر از Cpanel هست . اما طبق تئوری « هرچقدر پول بدی همون قدر آش می خوری » متاسفانه GUI یا رابط گرافیکی این نرم افزار در سطح Cpanel نیست ! البته کار تون رو راه می ندازه اما خوب اون آسایشی رو که شما در Cpanel دارید رو در DirectAdmin ندارید . البته الان دیگه رفته رفته با آپدیت های خوبی که برای این نرم افزار منتشر شده کار کردن باهاش اونقدر ها هم سخت نیست . پس بهتره نگران نباشید . اگر دوست دارین محیط DirectAdmin رو ببینید و باهاش کار کنید به دموی آنلاین DirectAdmin تشریف ببرید و با استفاده از نام کاربری : demo_user و رمز عبور : demo وارد پنل دمو بشید .

■ موقعیت جغرافیایی سرور

سیستم اقتصادی ، زیر ساخت شبکه و همینطور متدهای مدیریتی در هر کشوری متفاوته . بنابراین هزینه ها و کیفیت سرویس دهی سرورها در نقاط مختلف دنیا هم با توجه به شرایط متفاوت خواهد بود . به طور خلاصه و بدون استفاده از کلمات تخصصی و بحث های پیچیده و طبق تجربه شخصی باید عرض کنم که اگر مخاطب های وب سایت تون در ایران هستن به هیچ وجه هاست تون رو از خارج از ایران نخرید ! منظورم اینه که هاست تون رو از سرورهای داخل ایران تهیه کنید . هاست اروپا و امریکا بسیار ارزون هستن به طوری که تقریبا میشه گفت مفته ! اما اجاره هاست از سرور های اروپا و یا امریکا ( در کل بیرون از ایران ) مزایای زیادی داره اما چند تا عیب بزرگ داره که همین چند عیب برای بی خیال شدن سرورهای خارجی کفایت میکنه :

1- مشکلات سیاسی و تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران

پهنای باند در بسیاری از نقاط دنیا به خصوص اروپا و امریکا بسیار بسیار ارزون تر از ایرانه اما مشکلی که ما وب مستر ها باهاش رو به رو هستیم و این یک سال اخیر خیلی هم شدید شده مشکل تحریم وب سایت های ایرانی توسط شرکت های بزرگ ارائه دهنده خدمات سروره . این مسئله برای وب سایت علم فردا 2 بار پیش اومده ! خیلی راحت بهتون ایمیل می زنن بفرمایید بیرون ! چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی ؟

2- سرعت سایت یا Load Time

خیلی مختصر و مفید و به زبان ساده بگم ؛ ببینید وقتی بازدید کننده سایت شما روی یک لینک مربوط به سایت تون کلیک میکنه ( مثلا روی عنوان یکی از مطالب ) در واقع داره به سرور شما ( سروری که سایت شما روی اون مستقره ) درخواست میده تا محتویات اون صفحه رو براش ارسال کنه . چیزی که مثل روز روشنه اینه که 100 کیلومتر خیلی کمتر از 1000 کیلومتره ! هرچی فاصله سرور شما با کاربر کمتر باشه سرعت ارسال و دریافت هم مسلما بیشتره . پس بهترین کار اینه که از سروری در ایران استفاده کنید . شما ایرانی هستید و در ایران زندگی می کنید . ایرانی که در ایران زندگی می کنه نمی تونه حساب بین المللی داشته باشه پس هر نوع بیزینس بین امللی اینترنتی رو باید فراموش کنید . به طور خلاصه بگم دوستان مخاطب شما فقط در ایرانه ، پس به کاربران خارج از ایران اصلا فکر نکنید چون هیچ منفعتی براتون ندارن !

3- جلوگیری از خروج ارز !

همیشه گفتیم و می گیم بابا من تو فلان رشته تحصیل کردم اما کو کار ؟! هیچ وقت ما ایرانی ها به این دقت نمی کنیم که باید اصول بازسازی اقتصاد کشور رو یاد بگیریم و اجراییش کنیم ! اگر ما از شرکت های ایرانی سرور ( یا هاست اشتراکی ) اجاره کنیم ، می تونیم به میزان چشمگیری از خروج ارز جلوگیری کنیم !

بنا به دلایلی که عرض کردم اجاره هاست اشتراکی خارجی به هیچ وجه مناسب شما نیست !

 ■ شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب

دوستان ! تعداد کلاه بردارهای اینترنتی خیلی بیشتر از اون تعدادیه که تصور می کنید ! به خصوص در زمینه میزبانی وب . 6 دونگ حواس تونو جمع کنید چون ممکنه به راحتی خوردن یه لیوان شیرموز سرتون کلاه بره! متاسفانه ایرانی جماعت همیشه اسیر قیمته ! اکیدا توصیه می کنم موقع انتخاب شرکت خدمات میزبانی وب به نکات زیر توجه کنید :

1- شرکت بزرگ و قابل اعتماد به طور وسیع تبلیغات می کنه ! شک نکنید شرکتی که سرمایه گذاری کرده در هر صورت تبلیغاتش وسیعه چون باید سرمایه اش رو  به سود تبدیل کنه ! شرکت قابل اعتماد ، تبلیغاتش در سایت های معتبره و سبک تبلیغاتی منحصر به فرد داره.

2- شرکت قابل اعتماد دفتر داره نه شماره ایرانسل ! هر سایتی رو که دیدین خدمات میزبانی وب ارائه میده و در صفحه تماس با ما فقط یه ایرانسل گذاشته در همون 5 ثانیه اول صفحه شو ببندید و برید سراغ یکی دیگه ! شرکتی که خدمات وب میده در هر ساعتی جواب تلفن دفتر رو میده ! چون اومده کار کنه و با کسی شوخی نداره ! در ضمن در صفحه درباره ما حتما چک کنید که شماره ثبت شرکت وجود داره یا نه ! اگه شماره ثبت نبود هرچه زودتر فرار کنید !

3- به مشتری های اون شرکت زنگ بزنید! وززه باشید و ته و توی همه چیو در بیارید! پیگیر شید سرتون کلاه نره!

4- اگر سایت شرکت کوچکترین ایرادی داشت سریعا سایت رو ترک کنید ! شرکتی که سایتش ایراد داره اینکاره نیست! شک نکنید! روانشناسی ابراهیم درویش میگه که شرکتی که واسه خودش نمی تونه 1 سایت بسازه چطور می تونه از سایت من مراقبت کنه؟

5- فقط از شرکت هایی هاست بگیرید که در ایران سرور دارن! شرکت هایی که فقط هاست اروپایی دارن اغلب اینکاره نیستن و شغل شون این نیست ! خیلی ها این بیزینس رو به عنوان بیزینس جانبی انجام میدن اما این اشتباهه ! آدمی که حرفه اش خدمات وب باشه هیچ کاره دیگه ای انجام نمیده!

6- گیت (دروازه) پرداخت بانکی آنلاین رو به هر کسی نمیدن ! پس اگه شرکتی امکان پرداخت آنلاین داره تا حدی میشه بش اعتماد کرد.

7- هیچوقت سرویس چند ماهه یا یک ساله نخرید ! تا ابد یک ماهه خرید کنید ! تجربه به من ثابت کرده که هر وقت از یه شرکتی سرویس چند ماهه یا یک ساله می گیری تو زرد از آب در میاد ! شک نکنید اگر سرویس بیشتر از یک ماه بگیرید پشیمون میشید!

8- سرویس خوب ارزون نیست ! کلا با قیمت کاری نداشته باشید ! متاسفانه قیمت نقطه ضعف مشتری ایرانیه ! هیچ ارزونی بی حکمت نیست!

9- تا اونجایی که ممکنه از شرکت های مستقر در تهران سرویس بگیرید!

دوستان فک میکنم یکم زیاده گویی کردم ، عذر حقیر رو بپذیرید . این بخشی از تجارب من « ابراهیم درویش » مدیر فنی وب سایت علم فردا دات کام ، بود که سعی کردم با زبانی ساده و گویا خدمت تون ارائه کنم ایشالا مفید باشه . اگر در زمینه خرید هاست از شرکت های ایرانی که سرویس هاست ایرانی ارائه میدن تجربه ای دارید ، لطفا به دور از هرگونه قصد و غرض ، کینه و یا  تمجید اسپم گونه ، دیدگاه ها ، راهنمایی ها و تجارب تون رو از طریق فرم نظرسنجی پایین همین صفحه برای ما ارسال کنید تا بقیه کسانی که آماتور هستن و تجربه ای ندارن بتونن تصمیم بهتری بگیرن . در ضمن اگر در جایی از این پست ، بنده اشتباهی مرتکب شدم لطفا با دلایل علمی یا تجربی بفرمایید تا بررسی کنم.

از کجا هاست اشتراکی بخرم؟

همونطور که میدونید چند ساله که وب سایت علم فردا رو سرور های پارس پک میزبانی میشه. ما تا الان راضی بودیم. نمیگم تو ایران فقط پارس پک خوبه اما طبق تجربه عرض میکنم بدون شک پارس پک یکی از 5 تا شرکت ایرانی برتر در زمینه میزبانی وب هستش! الکی هم بازار گرمی نمیکنم چون نمیخوام به هیچ قیمتی اسم خودم و علم فردا رو خراب کنم دارم کاملا صادقانه میگم بهتون. اینم لینک خرید هاست اشتراکی شرکت پارس پک حتما یه سری بزنید.

لینک های مفید :

هاست اشتراکی لینوکس
هاست اشتراکی ویندوز
هاست اشتراکی آلمان
هاست اشتراکی ایران

 

راستی دوستان ، پیشنهاد میکنم دوره های انگلیسی علم فردا رو تهیه کنید ، دنیاتون عوض میشه ! خیلی فرقه بین کسی که انگلیسی میدونه و نمیدونه !

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • هاست اشتراکی رایگان برای چه وب سایت هایی مناسب است ؟وقتی هاست اشتراکی رایگان برای اولین بار متولد شد خیلی ها فکر می کردن که هاست اشتراکی رایگان می تونه گزینه بسیار خوبی واسه راه اندازی یک سایت نوپا باشه اما حقایقی درباره هاست اشتراکی رایگان وجود داره که شاید خیلی از شرکت های میزبانی وب دوست نداشته باشن شما…
  • راه اندازی سایت برای چه مشاغلی ضروری است ؟تا حالا به راه اندازی سایت برای کسب و کار خودتون فکر کردین ؟ آیا فکر کردین که داشتن یه وب سایت چقدر می تونه تو روند کسب و کارتون تاثیر بذاره ؟ من در این مطلب می خوام خیلی مفید و مختصر خدمت تون توضیح بدم که چه مشاغلی باید…
  • احتمال تولید دسته اکس باکس 720 به همراه نمایشگردنیای بازی و سرگرمی سن و سال نمی شناسه صنعت Game همیشه داغه داغه . از این رو کنسول های بازی در طول تاریخ تکنولوژی نسل به نسل ارتقا داده شدند تا امروز که پلی استیشن 3 و اکس باکس 360 به همراه نینتندو وی ، آخرین نسخه های ایجاد…
  • انتخاب هاست مناسب، گامی مهم در دنیای آنلاینهر کسب و کاری که به‌دنبال افزایش فروش خود باشد، با حضور در فضای آنلاین و راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی می‌تواند خدمات خود را به مخاطبان بیشتری معرفی کند. برای دستیابی به این هدف، اولین قدم راه‌اندازی یک وب‌سایت است. در این میان، خرید هاست مناسب نقشی حیاتی ایفا می‌کند؛ زیرا…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
ابراهیم درویش

من ابراهیم درویش هستم بلاگر تکتولوژی و مدرس زبان انگلیسی. در حال حاضر در استانبول (ترکیه) زندگی میکنم. نرم افزار خوندم و تخصص اصلیم برنامه نویسی وبه ؛ البته کمی هم برنامه نویسی اندروید بلدم. تقریبا از سال 1383 فعالیتم رو تو اینترنت شروع کردم. به زبان های ترکی استانبولی و اسپانیایی هم آشنایی دارم.

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

139 دیدگاه

  • هاست پارس پک ایمیل هم می فرسته؟ تعداد ایمیل ها در روز چند تا می فرسته؟

  • دمت گرم. یک کلام و ختم کلام. دمت گرم

  • ربیعی 02 آذر 1398

    سلام
    عالی بود تجربیاتتون

    یه سوال
    یه سایت آپلود فایل میشناسید بتونیم فایلهامون رو روش آپلود کنیم و توی سایتمون بفروشیم ؟
    سایتی که اذیت نکنه و قیمت مناسب هم داشته باشه ؟
    فایلهای ما رام موبایل هستن و هیچگونه حساسیتی برای کسی ایجاد نمیکنن
    حدود نیم تا یک ترابایت نیاز داریم برای کارمون
    راهنمایی کنید ممنون میشم
    کمی بررسی کردیم
    زیاد سر در نیاوردیم از این کار

  • سلام ممنون از توضیحات خوبتون
    راستش من میخواستم یک وبلاک داستانی همراه با فیلم های زیرنویس دار برای کودکان با داستان های اصیل ایرانی قدیمی به زبان فارسی و ترکی و انگلیسی بذارم. هدفم فروش یا کسب درآمد نیست. حالا سوالم اینه با اینکه قراره وبلاگ داستانی چند زبانه داشته باشم بازم باید از ایران خرید کنم؟ اگه از ایران خرید کنم برای مخاطب خارج از ایران مشکلی پیش نمیاد؟؟ اصلا وبلاگ من خارج از ایران بالا میره؟ واینکه کلا شما پیشنهادی برای شروع کار من دارید؟ که از چه شرکتی خرید کنم بهتر باشه؟ بازم ممنون
    ببخشید زیاد نوشتم.

    • سلام، مرسی
      1- فرقی نمیکنه میتونید از هر کشوری سرور بگیرید.
      2- بالا اومدن وبلاگ خیلی به موقعیت مکانی تون مربوط نمیشه. مسائل مهم تری هست که باید در نظر گرفته بشه.
      3- من شرکت پارس پک زو پیشنهاد میکنم.

  • سلام جناب درویش
    سال نو مبارک

    یه سوال دارم ،آیا توی هاست اشتراکی امکان ایجاد سوکت نویسی وجود داره یا حتما باید هایت مجازی باشه
    و یا با هزینه کمتر مثلا داشتن ای پی ثابت امکان داره؟

    آیا روی سرور xzamp یا wamp میشه سوکت ایجاد کرد؟

    با تشکر از سایت خوب شما

  • سلام عالی بود
    یه فضولی ببخشید شما از کدوم طرح پارس پک استفاده میکنید؟

  • سلام میخواستم یک سایت دانلود فیلم بسازم .به نظر شما کدام هاست بهتره است

  • پژمان 25 مهر 1397

    سلام بنده برای اپلیکیشن ام دنبال هاستی میگردم که در این برنامه هم قابلیت دانلود هم قابلیت گرفتن یک سری متون است به نظرتون هاست استراکی برای بنده مناسبه؟ چون شروع راه این اپلیکیشن است ؟

  • علی محمد افشار 08 شهریور 1397

    سلام

    خیلی روان و خوانا متن نوشته شده.

    تشکر از آقای درویش

  • در خلال خوندن مطلب به فکرم رسید که سایت پارس پک رو پیشنهاد بدم منتها مونده بودم که چجوری معرفی کنم که تبلغ رایگان نشه توی سایت شما بعد دقت کردم دیدم بنر تبلیغ ssl رایگانشو که گذاشتید؛ یکی از دوستان هم نظرتونو در مورد این سایت پرسیده و شمام جواب مثبت بهش دادید.
    انصافا این شرکت حرف نداره ؛ سرویس هاش علاوه بر ارزون بودن ، سرویس های تست و کاملا رایگان هم بصورت مدت زمان نامحدود هم داره که انواع سیستم های مدیریت محتوا رو به صورت خودکار میتونه نصب کنه. پشتیبانی ش هم که در حد چند دقیقه پاسخگوعه.
    من حدود 10 سالی هست از این شرکت برای 3 – 4 سایت سرویس هاست اشتراکی گرفتم تا بحال مشکلی بر نخوردم.
    این کامنت حداقل کاریه که از دستم بر میاد که تشکر کرده باشم از این شرکت بابت سرویس های عالی شون

  • با سلام و تشکر از سایت بی نظیرتون خصوصا آموزش زبان انگلیسی که محشره
    سوالم این هست که آیا الان هم برای خرید هاست، شرکت پارس پک رو توصیه میکنید؟ میخوام در وردپرس سایت راه اندازی کنم ممنون میشم جهت خرید هاست راهنماییم کنید. (یعنی یک شرکت مطمئن از هر لحاظ معرفی کنید)
    باتشکر

  • سلام یک سایت دارم آگهی 1 ماهه راه اندازی شده و اسکریپت است php و در تمامی صفحات سرعت خوبه جز صفحه اصلی و هاستینگ میگه مشکل طراح و اسکریپت هست ..و طراح میگه مشکل هاستینگ من چه باید بکنم .
    هاست اشتراکیه

    • با سلام
      این دقیقا مشکل منم هست. متاسفانه هاستم را هم از …. گرفتم و چند روزی هم هست که داره اذیتم میکنه. موندم چیکار کنم. اول بهم گفتند که باید هاستم را ارتقا بدم وقتی ارتقا دادم متاسفانه مشکل حل نشد و ایراد از استفاده بیش از حد از منابع گرفتند. موندم چیکار کنم.

  • مبین حسین زاده 18 خرداد 1396

    سلام خسته نباشید لطفا در مورد vps هم صحبت کنید و اینکه آیا میشه یه نفر برای مصرف شخصی استفاده کنه ؟ منطور سایت نداشته باشه و همین اینترنت رفتن عادی رو با vps رفت؟

  • سلام ، ممنون بابت توضیحات خوب و قابل فهمتون . 2 سوال داشتم :

    1 – من برنامه اندرویدی دارم که باید در هر بار اجرای برنامه ، فقط وضعیت خرید کاربر چک بشه ( پس طبیعتا دیتای زیای رد و بدل نمیشه دیگه – فقط در حد ارسال شماره سریال گوشی و دریافت وضعیت خریده ) . با این حساب ، هاست اشتراکی همیشه جوابگو هست دیگه ، درسته ؟ حتی اگه پایین ترین لول با کم ترین پهنای باند باشه ؟
    2 – چون برنامم یه برنامه عمومیه و فقط مخصوص کاربران ایرانی نیست و قراره هم در گوگل پلی و مارکت های ایرانی منتشر بشه ( احتمالا کاربران خارجی بیشترن ) ، و با توجه به اینکه دیتای زیادی رد و بدل نمیشه پس مشکل سرعت هم ندارم ، با توجه به این موارد سرور خارج از ایران رو پیشنهاد نمیدین ؟ یا باز هم میفرمایین سرور داخل ایران باشه ؟

    ممنون از اینکه وقت میذارید .

    • سلام
      1- خیر اینطور نیست ! چون قدرت سرور بر اساس نرم افزار و تعداد بازدید باید در نظر گرفته بشه . همین رفت و آمد ساده به پردازش نیاز داره ! پس باید سرور خوب بگیرید و پیشنهاد بنده VPS هست نه هاست اشتراکی .
      2- محل سرور به کاربران تون بستگی داره . اگر اغلب کاربران تون از اروپا متصل میشن پس بهتره سرور تون هم در اروپا باشه اما اگر کاربران تون کلا ایرانی داخل ایران هستین بهتره سرور تون رو از ایران تهیه کنید.

  • دمت گرم آقا ابراهیم عالی بود
    خیلی استفاده کردم
    مرسیییی

  • سیدمحمدحسین 22 فروردین 1396

    ایشالله خدا وقت بده به شما . اطلاع رسانی خیلی صریح و شفافی بود . تشکر

  • سلام
    باریکلا به خاطر سایت خوبتون
    همه مطلب علمی راهنمای خرید هاست (که البته ازش خیلی استفاده بردم) یه طرف اون تیکه حمایت از هاست ایرانی و بحث اشتغال و … یه طرف .
    خوشم میاد که جوونهای مملکتم اینگونه فکر میکنن میدونی من از خوندن مطلبت اصلا خسته نشدم همشم خوندم چون با زبان عامیانه، صریح و بدون حاشیه پردازی بیان کردی و خوب شاید این از خصوصیات برنامه نویسا هست که خودمم جزوشون هستم .
    پیروز باشی

  • با سلام
    من میخواهم یک هاست انتخاب کنم , بین این 2 هاست نمیدونم کدام بهتر است ؟
    bluehost و hostgator
    در توضیحات bluehost پلن basic , برای فضای سایت 50 گیگابایت نوشته شده , ولی پلن pluse و prime فضای نامحدود داره , از نظر قیمت پلن basic ماهی 2 دلار با پلن prime و pluse فرق داره.
    به نظر شما کدام هاست را انتخاب کنم و آیا پلن نامحدود , واقعا محدودیتی در فضای سایت نداره ؟ (حداقل باید با توجه به پلن basic از 50 گیگا بایت بیشتر باشه)
    البته در سایت رسمی wordpress اولین host که رکامند کرده bluehost است.
    اگر هاست دیگری هم مدنظر شما به غیر از این 2 هاست که نوشتم , لطفآ به من معرفی کنید .
    با تشکر

  • با عرض سلام و خسته نباشید
    من میخواستم بدونم که آیا سرور های ایران درآمد زا هستند مثلا با یک سایت آپلود میشه تو ایران درآمد زایی کرد که با سرور های ایران کار کنه یا نه.
    با تشکر از این همه زحمات

  • سعید خسروی 21 بهمن 1395

    آقای درویش عزیز بهتون تبریک میگم بابت سایت خوبی که راه اندازی کردید سایت تون هم به لحاظ محتوا و بیان و هم به لحاظ گرافیکی نمره 20 رو داره .

  • سلام
    بسیار عالی و فوق العاده بود
    خدا خیرت بده

  • اقا خیلی خوب بود، کاملا قابل درک بود
    ممنون

  • امیر مسعود 18 شهریور 1395

    واقعا اطلاعات مفیدی بود
    ممنون از سایت تون

  • جناب درویش مطالب سایت فوق العاده بود و همینطور چون به زبان ساده گفتین درکش راحت بود

  • لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک لایک

    اقا در کل هاست ویندوز خوبه یا لینوکس

    مطالب تون خیلی شیوا و قابل درک بودن

    • ممنون از شما ، محبت دارید 😀
      قطعا لینوکس بهتره . البته بررسی این مسئله مفصله اما لینوکس هم برای بازار ایران مناسبه و هم بازار بین المللی .

  • سلام جناب درویش
    مطالب تون فوق العادس
    اما یه سوال سرور با هاست چه فرقی میکنه ؟ اگه فرق نمیکنه چرا دوتا اسم دارن مثلا همون کامپیوتر سرویس دهنده یا سرور چه مشکلی داشت ؟

    • سلام
      نسبت سرور به هاست اشتراکی مثه شهر به یک ساختمانه . در هر شهر تعداد زیادی ساختمان وجود داره . در هر سرور تعداد زیادی حساب کاربری هاست اشتراکی وجود داره .

  • عالی بود ممنونم

  • سلام میخواستم بگید برای مثال یک وب سایت نیازمندی پر بازدید معمولا به چه هاستی احتیاج داره / اختصاصی ؟ یا نه اشتراکی ؟ میزان تقریبی رو هم اگه حدس میزنید برام بگید ممنون از وب سایت بی نظیرتون .

    • سلام ، مرسی
      1- سایت های پربازدید از سرور های اختصاصی استفاده می کنن نه هاست اشتراکی !
      2- میزان مصرف منابع سرور با اسکریپت و تعداد بازدید ارتباط مستقیم داره . یعنی هر چی اسکریپت پیچیده تر باشه و تعداد بازدید بیشتر بشه مصرف منابع سرور هم افزایش پیدا میکنه .

  • مبینا 26 دی 1394

    عالی بود خسته نباشید

  • مطالب بینظیر بود اما اگه باهمین تجربه های خدتون چنتا سایت خدمات هاست داخلی هم معرفی میکردین بهترم میشد!
    باتشکر

  • بسیارممنون از مطلبتون

  • سلام
    یوزر و پسورد دموی آنلاین Cpanel چی میتونه باشه؟

    • سلام
      دوست من برای ورود به دموی Cpanel در سایت رسمی خودش نیازی به ورود نام کاربری و رمز نیست ! فقط کافیه روی دکمه نارنجی رنگ Cpanel Demo کلیک کنید .
      لینک دموی Cpanel در سایت رسمی Cpanel.com

    • با سلام و وقت بخیر.
      جدیدن در سایت cpanel نیاز هست که نام یوزر را demo و برای پسورد نیز demo را وارد کنید .

      همیشه بابت مطالبی که از سایت بسیار پربار شما یاد میگیرم شما رو دعا میکنم .

    • سلام ، ممنون از شما
      خیر نیازی نیست . این نام کاربری و رمز demo فقط برای آزمایش کردن محیط برنامه Cpanel ساخته شده . برای سی پنل تون باید رمز پیچیده ای بذارید تا به این راحتی هک نشید .

  • چشم درد شدم از بس مطالب و نظرات سایتتون رو خوندم
    سایتتون فوق العادس
    موفق باشید

  • سلام
    تو قسمت اسکریپت یا نرم افزار وب سایت نوشتید که “از برنامه نویستون بپرسید که نرم افزارتون حدودا به چه میزان RAM ،چه اندازه برروی هارد و چنددرصد از CPU احتیاج داره”
    خواستم بدونم طریقه ی محاسبه ی میزان RAM و درصد CPU و مقدار اندازه یرروی هارد چجوریه؟
    چجور محاسبه میکنه؟
    باتشکر فراوان

    • سلام
      محاسبه میزان مصرف سرور توسط اسکریپت های آماده می تونه انجام بشه . ایشالا بعدا مفصل توضیح میدم چون در یک کامنت نمی گنجه .

  • سلام
    همه چیز خیلی عالی بود
    ممنون به خاطر مطالب خوبتون

  • واقعا عالی بود من میخام یه سایت بازی راه اندازی کنم
    با یه برنامه نویس حرف زدم گفت 300 تومن خرج داره که برام بسازه
    ولی من هیچی از درست کردن سایت نمیدونم بنظرتون خودم میتونم یه سایت درست کنم
    البته 3 سال فقط بازی کردم از صبح کلی مطلب خودم هیچ کدوم به اندازه سایت شما مفید نبود اگه ممکنه بگین کلی چی لازم دارم
    سیستم خودم هم باید بالا باشه هاست چی بگیرم خوبه

  • جالب بود ممنون از راهنماییتون

  • بسیار ممنونم.

  • مطالبتون عالی بود.مرسی

  • بسیار هم عالی
    من این مطلب رو بعد از حدود دوسال دارم میخونم و مفید بود برام
    امیدوارم مطلب تازه ای به این بحث اضافه نشده باشه و ما سرمون بی کلاه بمونه

    • سلام ، ممنون از شما
      مطالب زیادی درباره هاست اشتراکی وجود داره که به زودی می نویسم . حتما مطالب مربوط به مدیریت سایت رو دنبال کنید .

  • سلام . بسیار عالی نه فقط برای این پست بلکه برای کل سایت. آرزوی موفقیت دارم برای شما عزیزان.

    آقا ابراهیم یه نکته بسیار بسیار مهم رو در موردهاست فراموش کردید.
    اجاره هاست از سرور های خارجی حتی اگه تمام مواردی که گفتید بزاریم کنار بازهم بزرگترین اشتباه ممکن در ایجاد و نگهداری سایت است اونهم به خاطر امنیت اطلاعات است که از با ارزشترین سرمایه یک سایت محسوب میشه. البته امنیت نه از نظر نفوذ هکرها. نه . به همون راحتی که نامه می زنند از اون راحتر به اطلاعات من و شما دسترسی دارند.
    بازم تشکر می کنم ازسایت شما راستش من چند روزیه که گیر کردم توی سایت شما و نمی تونم دلبکنم از این مطالب خوب.

    • سلام ، سپاس از شما
      1- بله حق با شماست مسئله امنیت بسیار مهمه که در پست های بعدی راجع بهش صحبت می کنم .
      2- نظر لطف تونه .
      موفق باشید

  • ممنون از راهنمایی تون خواهشاً درباره VPS هم مطلب بزارید

  • محمود قاسمی 19 دی 1393

    سلام مطالبتون عالی و جامع بود من هم گرفتار هاست ارزون رو کشیدم و توصییه می کنم کسی گول قیمت رو نخوره و حتما باید به نماد اعتماد و ثبت شرکت دقت کرد
    در ضمت یه سوال داشتم شما فرمودید از هاست هایی که تو تهران هستند استفاده کنند میشه علتش رو توضیح بدید وقتی کسی تو اصفهان هستش و اصفهان هم هاست های خوبی داره برای چی تهران

    • سلام ممنون از شما
      1- من شهرستان رو نقض نمیکنم . خیلی از شرکت های موفق ایرانی در شهرستان ها کار میکنن .
      2- من تهران رو ترجیح میدم ، چون اغلب شرکت های درست و حسابی تو تهران مستقرن .

  • programm3r 12 دی 1393

    سلام اقا ابراهیم یک سوالی داشتم ممنون می شم بندا را راهنمایی بفرمایید. اگر قصدمان این باشه که در سایتمان از درگاه های پرداخت شرکت های خارج از ایران مانند paypal استفاده کنیم به نظر شما می تونیم از سرور داخل ایران استفاده کنیم و یا اینکه این موضوع ایجاد دردسر می کنه؟

    • سلام
      دوست عزیز ایران تحریمه ! اگر فکر همه جا رو کردین ، خب سرور اروپایی بگیرید . چون بدون شک دردسر میشه به دلیل اینکه چه دلیلی داره یه شرکت ( یا freelancer ) اروپایی یا امریکایی یا هر جای دیگه بخواد سرور وب سایتش رو تو ایران راه بندازه .

  • با سلام و احترام.لطفن در کنار مطالب فوق العاده ای که زحمت می کشید و می نویسید،لطف کنید شرکت های معتبر رو هم معرفی کنید که کارمون راه بیفته.

    • سلام سعید جان
      ما برای معرفی شرکت ها معذوریم چون :
      1- ما با همه شرکت ها کار نکردیم و رو همه شناخت نداریم .
      2- شرکت ها بابت معرفی شدن در علم فردا یا هر سایت دیگه ای باید هزینه تبلیغات پرداخت کنن . ما نمی تونیم رایگان کسی رو تبلیغ کنیم .
      3- ما اطلاعات کافی در مطالب مون می نویسیم تا شما موقع خرید تون دچار مشکل نشید یا حداقل کمتر متضرر بشید . پس متن رو با دقت بخونید .
      موفق باشید

  • ممنون از توضیحات جامعی که دادین

  • احمدرضا 16 شهریور 1393

    سلام مهندس جان
    مرسی بابت اطلاعات خوبت
    میگم با این حساب اینایی که هاست میفروشن حسابی سود میکنن
    چجوری میشه خودمون یه سرور درست کنیم و هاست ارائه بدیم؟

    • سلام
      بله همینطوره اما متاسفانه خیلیا با همین تفکر خیلی زود وارد این بیزینس میشن ! نگهداری و اجاره دادن سرور دردسر های زیادی داره و باید حتما دوره های حرفه ای لینوکس ، شبکه و امنیت رو بگذرونید تا بتونید این کار رو شروع کنید . برای موفقیت در این بیزینس مجوز از سازمان ارتباطات رادیویی و ثبت شرکت ضروریه .
      موفق باشید

  • ابراهیم و محمدرضا عزیز بهتون خسته نباشید میگم.خدا قوتتون بده.من خودم کارشناسی نرم افزار دارم و روزی 8 ساعت پای اینترنتم.می دونم که هر کسی متوجه شیوه ی درج مقالات و نثر ساده ی اونا تو این سایت میشه و ازشون لذت میبره.می خوام به نوبه ی خودم این دلگرمیو بهتون بدم که شاید کامنت تشکر ازتون کمه(به خاطر زحمت مشقت بار تایپ) ولی بازدید و استفاده کردن از مطالبتون خیلی زیاده . امیدوارم به یاری خدا با حمایت مالی بازدیدکننده هاتون مقالاتتونم زود به زود در سایت درج بشه(تنها عیب سایتتون که اونم کاملا قابل درک و توجیه).پاینده باشید

    • محسن جان سلام
      دم شما گرم که انقدر قدرشناس و فهیم هستین که زحمت کامنت کردن رو به خودتون میدین و ما رو دلگرم میکنید . خوندن پست هایی که به زبون ساده نوشته میشن واقعا راحته اما پشت این سادگی سختی های زیادی وجود داره که خیلی ها ازش خبر ندارن . امیدوارم که شما هم مثه خیلی از کاربرای گل مون ، علم فردا رو به دوستان تون معرفی کنید تا ما هم انگیزه ی بیشتری واسه نوشتن داشته باشیم .
      ایشالا همیشه سلامت و شاد باشید

  • سلام ابراهیم جان اگر زحمتی نیست چند سوال داشتم که اگر جواب ان بدهید ممنون می شوم
    1 برای داشتن یک سایت مانند (سایت زیرنویس) باید چند سرور داشت که ترافیک ایجاد نشود و کاربران به راحتی بتوانند از سایت استفاده کنند؟
    2 هزینه ی ماهیانه این سرور تقریبا چقدر است؟
    3 برای راه اندازی ان باید چه چیزهای اموخت و از کجا شروع کرد؟
    4 مدت زمان تقریبی برای راه اندازی ان چند روز هست؟
    و در پایان باید اعتراف کنم که سایت پربار و خیلی خوبی دارید.مرسی

    • دوست عزیز سلام
      این سوالاتی که پرسیدین خودش اندازه یه پست باید توضیح داده بشه اما من به اختصار یه توضیحی میدم تا از سردرگمی دربیاید .
      1- تعداد سرور و یا قدرت سرور بر اساس میزان ترافیک ( بازدید ) سایت تعیین میشه محاسبه منابع مورد نیاز برای سرور برای هر سایت متفاوته . بنابراین تا سایتی وجود نداشته باشه نمیشه تخمین زد که چقدر بازدید خواهد داشت . باید سایت رو در طی یک بازه زمانی بررسی کرد و نهایتا در مورد سرور تصمیم گرفت .
      2- هزینه سرور با قدرت سرور ارتباط مستقیم داره . هزینه سرور بر اساس بازدید و میزان ترافیک تعیین میشه . نکته مهم درباره هزینه سرور اینه که هزینه اجاره سرور در ایران بیشتر از سایر نقاط دنیاست . اجاره سرور ها در اروپا و امریکا به مراتب هزینه پایین تره .
      3- بستگی به نوع کار و بودجه شما داره . اگر بودجه تون زیاد باشه نیازی نیست خیلی خودتون رو درگیر کنید .
      4- این مسئله بستگی به تیم برنامه نویسی داره . یه گروه ممکنه تو 10 روز پروژه رو تحویل بدن و یه گروه دیگخ شاید 2 ماه زمان احتیاج داشته باشن .
      ممنون از محبت تون ، موفق باشید

  • اول از همه خیلی خیلی ممنون از مطالب واقعا خوبتون خیلی استفاده کردم
    من حدود یک سالی هست یه سایت دارم .. حدود یک ماه دیگه باید هاست رو تمدید کنم ..آیا برای اینکه از شرکت دیگه ایبخوام هاست بگیرم وقفه ای این وسط صورت میگیره؟ یعنی این انتقال هاست از یه جا به جای دیگه مشکلی در سایت به وجود میاره ؟ مثلا ممکنه چند روز سایت بالا نیاد؟

    من تازه سایتتون رو پیدا کردم و فک کنم چند روزی طول بکشه تا همه مطالبتون رو بخونم عالیه واقعا ادامه بدید لطفا

    • سلام ، ممنون از شما
      1- ممکنه 3 4 روزی به طور کامل در دسترس نباشید . برای جلوگیری از این مشکل باید چند روز پیش از تموم شدن قرار دادتون هاست جدید رو خریده باشید و انتقال سایت انجام بشه . تغییر NS دامین تون ممکنه دو روز طول بکشه تا در همه ISP ها اعمال بشه . اگر چند روز پیش از قرار داد این کار رو انجام بدین ممکنه اصلا کاربراتون متوجه تغییر مکان تون نشن .
      2- تو کامنت نمیشه توضیح داد . یه سری پست مربوط به وب دارم آماده می کنم که خیلی به درد صاحبان سایت ها می خوره .
      موفق باشید

  • سلام !(ان قدر مطلبت خودمونی بود که منم دوس دارم باهات خودمونی صحبت کنم!!)
    آقا عالی بود!
    یعنی خیلی قشنگ توضیح دادی.بهت تبریک میگم!
    یه سوال
    شما که این همه تجربه و اطلاعات در زمینه هاست و … دارید

    برای سایت خودت(علم فردا از چه شرکتی استفاده کردی؟

    لطفا راست و حسینی بگو !
    میخوام از همون شرکت هاست بگیرم.

    منتظرم…

    • علی جان سلام
      ۱- دوست عزیز اول از همه خیلی ممنونم از محبت تون .
      ۲- متاسفانه نمی تونم هیچ شرکتی رو بهتون پیشنهاد بدم چون اولا تبلیغات رایگان میشه که مغایر با سیاست های علم فردا ست و دوم اینکه اگه مشکلی پیش بیاد نمی تونیم پاسخگو باشیم .
      موفق باشید

  • سید محمد 29 خرداد 1393

    ممنون از راهنمایی شما فقط خواستم بگم در متن راهنمایی خرید هاست چند اشتباه تایپی(املایی) دارید اونو برطرف کنید -ممنون

  • مهدی تمدن 22 خرداد 1393

    در مورد قضیه تحریم درست می فرمایید
    من خودم هاست نامحدود از یه شرکت خارجی خریدم بعد از چند روز گفتا شما ایرانی هستید و حرف معروف زیر رو زدن
    this service is not available in your country .

  • سلام و خسته نباشید به دوستان.از اطلاعات مفید و شفافتون واقعا متشکرم.عالیه
    ایشالا همیشه سالم وسلامت باشید

  • سلام وقت بخیر
    من یه انجمن سرگرمی دارم ( mbby ) که طبیعتا بازدیدش بد نیست و امکان زیاد شدنم خب زیاد
    میخوام انتقال بدم به هاست بهتر
    اگه میشه یا هاست مناسب معرفی یا مشخصاتی که داشته باشه رو بگید

    • سلام
      در مورد معرفی هاست باید بگم نمی تونیم کسی رو معرفی کنیم . شما باید VPS تهیه کنید . با هاست اشتراکی نمی تونید خیلی در دسترس باشید . بهتره منابع سخت افزاری قوی تری رو برای سایت تون در نظر بگیرید .

  • سلام خسته نباشید مطلبی که گزاشتید خیلی به دردم خورد ممنون فقط یه سوال داشتم

    من میخوام یه سایت تفریحی و خبری بزنم میدونم بازدیدش بالاست ولی اول میخوام هاست اشتراکی بگیرم توش فعالیت کنم بازدیدش که رفت بالا وضعمم بهتر شد سرور مجازی میگیرم بهم گفتن خود مدیریت هاستینگت میتونه برات انتقال بده نظرتون چیه لطفا راهنماییم کنید.

  • واقعا ” جای تشکر دارد . من خودم طراح سایتم و این مطالب خیلی بدردم خورد . البته از لحاظ تجربی با خیلی از مطالب شما برخورد کردم . خدمات پشتیبانی بسیاری از هاستینگ ها تو ایران ضعیف هست . و بخاطر نداشتن تخصص لازم مسئولین فنی هاستینگ ها در بعضی مواقع گیر می افتی . مثلا ” چند وقت پیش یک اسکریپ نصب کردم که سایت رو تا چند روز خواباند . هر چقدر تماس میگرفتم خانم ها میگفتن ما می ترسیم اسکریپت شما تمام سیستمهای ما را آسیب بزنه و جوابی نگرفتم تا اینکه خودم پی به اشکال کد بردم . خیلی از متقاضیان هاست فقط نگاه به قیمت میکنند . در صورتیکه پشتیبانی مهمتر از همه اونهاست . و گاهی وقتها واقعا ” مشکل ساز میشود .

  • عالی مثل همیشه…….

  • با سلام و تشکر از مطالب بسیار مفید، آیا امکانش هست که برای سرور اختصاصی یا مجازی کلا از کنترل پنل (cpanel و …) استفاده نکنیم؟

    • سلام و ممنون از قدرشناسی و محبت تون
      مصطفی جان شدنش که میشه اما مشکلی که وجود داره اینه که برای اینکه بخواید از خود سیستم عامل این کار ها رو انجام بدین مجبورید اون سیستم عامل رو ( که معمولا همه از لینوکس استفاده میکنن ) خیلی حرفه ای یاد بگیرید ! در غیر اینصورت گریه ات در میاد . باید 80 درصد عمرتو تو گوگل سپری کنی 😀 به نظر من این نرم افزار ها خیلی بهتر و راحت ترن .
      موفق باشید

  • با سلام خدمت آقای درویش
    از آنجایی که بنده فعلا از هاست رایگان استفاده میکنم و الان دومین هاست رایگانی هست که سایتم را باهاش راه اندازی کردم ولی باز دوباره مثل هاست قبلی دقیقا بعد 3 ماه پیغامی مبنی بر استفاده بیش از حد سی پی یو به ایمیلم ارسال کردن و امکان داره سایتم را ساسپند کنند. در صورتی که سایتم را از همه لحاظ بهینه کردم و سئو سایت را بالا بردم. میخواستم بدونم این پیغامی که ارسال می کنند واقعیه یا این که همه هاستهای رایگان اینجوریه و بعد 3 ماه سایت را ساسپند می کنند؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنین. دیگه وقتشه یه هاست بخرم.

    • محسن جان سلام
      فقط آدمای بی هدف از هاست رایگان استفاده می کنن ! اگه می خوای کار کنی و همیشه در دسترس باشه باید هزینه کنی .

  • ینی دیگه چی بگم!!!!!!!!!
    عالی بود………….فوق العاده بود
    ب زبون ساده و روون……موچکرم دوست عزیز
    فک کنم بعدا مزاحمتون بشم…
    ایام ب کامتون باشه

  • آقا محسن شما تجربه خیلی زیادی در زمینه برنامه نویسی و اینترنت دارین مخاستم ازتون یه راهنمایی بگیرم به نظرتو ن از چه سایتی هاست و دامنه بگیرم بهتره اگرم اینجا نمی تونی بگی برام ایمیل بزن خیلی مچکر…

    • مهدی تمدن 22 خرداد 1393

      سلام
      چند تا نکته:
      قیمت مهمه یعنی معمولا هاست ارزون خوب نیست ولی نه همیشه! بین خودمون باشه ولی بشتر سرویس دهنده ها هاستی که به شما میفروشن پای خودشون 1 دهم قیمت هم درنمیاد!
      پس قیمت بالا حتما به نشان کیفیت بالانیست
      علت قیمت بالای خیلی از سایتا اینه که کارمند زیاد دارن و باید 10 نفر رو سیر کنن! فروس هاست تا 5 برابر قیمت واقعی کاملا عادی است! و باید بگم هیچ کس رو نمیشناسم که کم تر از 300 درصد رو هاست بکشه!
      حالا من اسم هیچ شرکتی رو نمیارم که زشت نشه!
      خودم قصد داشتم یه قیمت رو به واقعیت نزدیک کنم و 1 گیگ هاست با پهنای باند نامحدود بدم 15 تومن دیدم همه میگن هاستش بده و قیمت رو اورده پایین ! شرکت میشناسم که مشابهش رو داره میده بالای 100 تومن!

  • خدا کنه همیشه تو زندگیت خیر ببینی به خدا تو کل اینترنت ندیدم کسی این توضیحات رو بده به خدا دمت گرم.
    درد و بلات بخوره تو سره این سایتهای هاستینگ ایرانی که یکیشون از اون یکی دزد تر.

  • سلام و خسته نباشید. تشکر بابت مطلب بسیار بسیار مفیدتون.
    یه سوال دارم:
    آیا میتونم از هاست به عنوان فضایی برای آپلود فایلهام استفاده کنم بدون اینکه دامنه ای بهش متصل کنم؟ مثلا به جای اینکه فایلهامو در پرشین گیگ آپلود کنم، آنها رو در هاست آپلود کنم و لیک مستقیمشونو دریافت کنم؟

    • سلام سپاس از محبت تون
      دلیل تون برا یان کار چیه ؟ ببینید شما یا می خواید از طریق اشتراک گذاری فایل هاتون یه کار مهم انجام بدین که خب کاملا مشخصه کار مهم هزینه داره ! یا اینکه دارین واسه دل خودتون کار می کنید که در این صورت سایت های اشتراک فایل یا دانلود گزینه های بهتری هستن چون پایداری سرور شون قطعا از هاست اشتراکی شما بیشتره . هزینه دامین ir به صورت سالیانه بین 5 تا 15 هزار تومنه .
      موفق باشید

  • اینکه گفتین برای سرور VPS باید دانش فنی مدیریت شبکه و شناخت سیستم عامل لینوکس داشته باشیم یعنی چی میشه بیشتر توضیح بدین. مگه مثل هاست های رایگان که کار میکردیم نیستن. یعنی هاستهای رایگان و اشتراکی مدیریت شده هستند. اگه میشه در مورد سرور VPS و محتویات آن که سایت های فروش هاست این سرورها رو در اختیار مشتری میذارن یه مختصر توضیحی بدین. ممنون میشم.

    • محسن جان VPS مخفف Virtual Private Server هست به معنی سرور اختصاصی مجازی . VPS در واقع یه چیزی مثل سرور اختصاصیه و سرو های اختصاصی توسط صاحب (موقتی) سرور مدیریت میشن ! به عبارت دیگه وقتی شما یه VPS اجاره می کنید باید خودتون مدیریتش کنید ! سرور یه کامپیوتره مثل کامپیوتری که در منزل دارید با این تفاوت که روی این کامپیوتر نرم افزارهای خاصی نصبه که وب سایت شما رو در اینترنت به اشتراک میذاره . بنا به دلایل امنیتی و امکانات شبکه ای معمولا صاحبان سرور ها سیستم عامل لینوکس رو انتخاب میکنن . این مسئله تو کامنت نمی گنجه و بعدا مفصل پستی درباره اش می نویسم .
      موفق باشید

  • سلام. میخواستم بدونم چطور میشه میزان مصرف منابع سرور مانند Cpu و Ram را تو کنترل پنل هاست مشاهده کرد آیا چیزی به این عنوان داخل کنترل پنل داره؟ اگه بشه از این طریق میتونیم مصرف منابع رو کنترل کنیم و سایت را بهینه کنیم.

    • محسن جان لطفا از مدیریت سرور تون بپرسید بهتون میگن . بعضی از شرکت ها نرم افزار هایی رو نصب می کنن که آمار مصرف منابع رو در اختیارتون میذارن .

  • میدنید سایت ورزش 3 از کدام شرکت هاست میخره؟

    • سایت های بزرگ بلا استثنا سرور اختصاصی دارن . متاسفانه اطلاعا ندارم که ورزش 3 از کجا سرویس گرفته .

  • ممنون بابت اطلاعاتتون

  • با سلام؛
    آقای درویش من از هاست رایگان سی پنل پشتیبانی tar و sql.gz دارم به نظر شما میتونم با خرید هاست اشتراکی دایرکت ادمین پشتیبانیمو بدون هیچ مشکلی ریستور کنم.

    • سلام
      بله هیچ مشکلی براتون پیش نمیاد ! معمولا تیم پشتیبانی شرکت های ارائه دهنده خدمات سرور خودشون اینکار رو براتون انجام می دن نگران نباشید .

  • مطالبتون واقعا مفید بود. من الان 3 روزه کامل دارم برای خرید هاست مفید تو اینترنت میگردم و تحقیق میکنم و مطالب زیادی رو خوندم اما تا همین الان به یه همچین مطلب کامل و مفیدی برنخوردم. واقعا دستتون درد نکنه کمک خیلی بزرگی بهم کردین. من تازه میخوام سایتمو راه اندازی کنم و مدت 3 ماه برای یادگیری با هاست رایگان شروع کردم که به گفته مدیر هاست به دلیل استفاده بیش از حد cpu سایتم ساسپند شد البته سایتم بازدیدی به اونصورت نداشت روزانه 300 الی 400 و همچنین از سیستم وردپرس استفاده میکردم. حال تمایل دارم با تحقیقاتی که کردم هاستم رو از شرکت … خریداری کنم. به نظر شما این شرکت مورد اطمینان هست و اینکه بگین از چه هاستی استفاه کنم اشتراکی یا مجازی. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • محسن جان سلام
      1- هیچ چیزی واسه ما لذت بخش تر از این نیست که وقتی یه کاربری متن های ما رو می خونه کارش راه بیوفته . ممنونم از لطف و محبت تون .
      2- جسارتا باید عرض کنم که در حال حاضر در راستای سیاست های علم فردا قصد نداریم نامی از شرکتی ببریم حالا هرچقدر هم که گنده باشه !
      3- بهترین مشاور انتخاب هاست شرکت های میزبانی هستن چون به فوت و فن کار آشنان و می دونن که اسکریپت تون با توجه به تعداد بازدید سایت چقدر منایع احتیاج داره اما پیشنهاد من اینه اگه بودجه تون میرسه حتما VPS بگیرین . ضمن اینکه لازمه بدونید که مدیریت VPS احتیاج به دانش فنی مدیریت شبکه و شناخت سیستم عامل لینوکس داره ! پس سعی کنید یه شریک متخصص یا یک کارمند متخصص در این زمینه حتما داشته باشید در غیر اینصورت زمین می خورید !
      لطفا برای افزایش انگیزه ما برای نوشتن پست های بهتر در این زمینه ، علم فردا رو به دوستان و آشنایان تون معرفی کنید
      موفق باشید

  • شراره 18 آذر 1392

    سلام آقای درویش وقتتون بخیر اطلاعاتی که گذاشتید بسیار خوب بود ولی من با اینکه رشته تحصیلیم ای تی هست و در شرکت ای تی کار می کنم اطلاعاتم در حد صفر هست اگه ممکنه توضیخات بیشتری بدید چون من قسمت فروش شرکت هستم و میخوام راهنمایی کنم مشتریامو چون خودم اطلاعاتی ندارم نمی تونم بهشون اطلاعات بدم ممنون میشم ازتون

  • “لینوکس یک سیستم عامل Open Source یا متن بازه” این قسمت نوشته مشکل داره در واقع لینوکس یک سیستم عامل آزاد هستش! آزاد و متن باز با هم فرق دارن! در این خصوص گوگل فرمایید! لطفاْ

  • واقعا سایتتون عالیه!
    میشه بگید به جز ایران هاست که در پست دیگه معرفی اش کردین، آیا سایت های دیگه ای برای میزبانی وجود دارن یا خیر؟
    البته با همون تفکر ایرانی گونه ی ارزون پسند میگم…صد البته کیفیت حرف اولم رو میزنه ها
    بازم ممنونم

    • علی جان ممنون
      خیر ایران هاست فقط یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات سروره و قیمت هاش هم یکم بالاست . البته بالا که گرون نیست چون هزینه ها زیاده که تعرفه هم بالاست ! به هر حال کیفیت هزینه داره !

    • یک سایت خوب معرفی می کنم به نام webhosting.info که وضعیت هاست های کشورهای دنیا رو از جمله ایران رو به طور کامل بررسی می کنه ، موقعی که به وبسایت وارد شدید از بالای صفحه روی عبارت web hosts کلیک کنید و در صفحه بعدی که برای شما ظاهر می شود ، کمی پایین تر در سمت چپ صفحه از قسمت select country ، کشور ایران رو انتخاب کنید و لیست شرکت هایی که در ایران خدمات هاست ارائه می دهند را مشاهده کنید

  • هیچ ارزونی بی حکمت نیست !<<< بی علت نیست!

  • کنترل پنل Control Panel
    کنترل پنل نرم افزاریه که شما توسط اون هاست اشتراکی تون رو مدیریت می کنید . مثلا مدیریت دامین ( ها ) ، مدیریت فایل ها FTP ، مدیریت پایگاه داده ها یا DB و سایر امکانات و قسمت های یک هاست اشتراکی . در حال حاظر <<<<

  • این دو تا چه فرقی دارن ؟ سیستم عامل ویندوز از زبان های برنامه نویسی .net پشتیبانی می کنه + PHP , MY SQL که خوب قابلیت بسیار خوبیه ! اما از اونجایی که ویندوز مایکروسافت یک نرم افزار تجاریه و رایگان توضیع نمیشه و قیمتش هم خیلی بالاست

    توزیع یا … ؟
    کدومش؟

  • سلام، اونجایی که گفتین خانم ها این کاره نیسان موافق نیستم، چون خودم برنامه نویس هستم، خانم های زیادی دیدم که در سطح حرفه ای کار میکنن، دیگه الان تو دنیا زن و مرد تفاوتی ندارد

    • زن و مرد تا آخر بشریت با هم متفاوت خواهند بود ! تا همین الان هم هیچ پرژه بزرگی رو خانم ها ننوشتن ! حداقل در ایران !

  • سلام. واقعا ممنونم از این مطالب بسیار مفیدی که قرار میدین تقریبا یک ساعت هست که از این سایت نمیتونم برم بیرون 🙂
    دوتا سوال دارم:
    یکی اینکه از کجا میشه سرور اختصاصی تهیه کرد؟
    دوم اینکه اطلاعاتی از قبیل:

    50 MB – Linux

    پهنای باند ماهانه 100 گیگابایت
    تعداد ایمیل نامحدود
    کنترل پنل اختصاصی
    cPanel 11, webMail
    PHP version 4 & 5.3

    MySql, cgi, Fantastico

    که برای هر هاستی نوشته شده رو میشه توضیح بدین؟
    باتشکر…

  • سلام
    چنتا سوال داشتم ممنون می شم اگه کمکم کنید
    پنل های مدیرتی که معرفی کردید (Cpanel و DirectAdmin) برای هر دو نوع سرور لینوکسی و ویندوزی طراحی شدن ؟
    خوب کار این پنل ها رو همونطور که خودتون گفتید ، مدیریت دامین و ساب دامین و پسورد و … هست . حالا شما اگه بخواید یه پست ارسال کنید چی ؟ تو وبلاگ که یه محیط مدیریت محتوا وجود داره که مطالب رو می نویسی و تصویر و لینک وارد می کنی و … اما برای سایت چی ؟ سایت هم یه قسمت برای ارسال مطالب و اینا داره ؟ این محیط مدیرتی محتوا همون ورد پرس و جوملا اینا هستن ؟ یا اینکه چیزه دیگه ای هست ؟
    پس اگه اینطوری نیست ، ورد پرس و جوملا . . . کجا کاربرد دارن ؟

    • 1- نرم افزار Cpanel روی سیستم عامل های Linux ، Windows و BSD نصب میشه اما نرم افزار DirectAdmin روی ویندوز نصب نمیشه و اصلا ورژنی برای ویندوز ساخته نشده .
      2- ببینید نرم افزار مدیریت هاست مثل سی پنل و DirectAdmin هیچ ربطی به نرم افزار مدیریت وب سایت مانند وردپرس نداره ! برای راه اندازی یک وب سایت شما به یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS دارید . بهترین سیستم از نظر بنده برای ساخت وب سایت های عمومی مانند علم فردا وردپرسه که امکانات بسیار زیادی هم داره . در صورت تمایل ما می تونیم یک وب سایت مناسب براتون طراحی و برنامه نویسی کنیم .

      امیدوارم واضح توضیح داده باشم ، موفق باشید

    • خیلی ممنون
      مطالبتون خیلی بهم تو این زمینه کمک کرد ؛ هم خود مطلب و هم پاسخ سوال
      منتظر مطالب بعدیتون در این زمینه هستم
      دوباره مزاحم می شم ^_^

  • باسلام بسیار موضوع ومطالبی که توضیح دادید عالی وکامل بودالبته بنده فقط یک کاربر معمولی هستم ولی اصلا راجع به هاست وسیستم عاملهای لینوکس و…اطلاعی نداشتم سایتتون فوق العادست دستتون درد نکنه

  • خیلی عالی بود یعنی اگر بنده با ASP.Net یه صفحه ساده – مثلا یه فرم- بنویسم ، اون رو روی سایت لینوکسیم نمی تونم نمایش بدم؟

    • خیر نمیشه ! من اکیدا توصیه می کنم که PHP و Mysql رو یاد بگیرید.لازم به ذکره که بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا Facebook هم با PHP نوشته شده !

  • شاید باور نکنی ولی من چند ساله دنبال همچین مطلبی می گردم و کل وب فارسی رو دور زدم که یکی بیاد تجربیات شخصی خودش رو بگه. من چند ساله که تو کار طراحی سایت هستم و همیشه ی خدا اسیر هاست خوب بودم و هستم. من واقعا نمی تونم هاست یا سرور خوبی رو از ایران معرفی کنم چون واقعا نمی شناسم
    فقط یک سوال خیلی خیلی مهم دارم اگر من بخوام یک سایت دانلود بزرگ راه اندازی کنم شما یا کاربران دیگه چه شرکتی رو برای این کار ترجیح می دن که سرور در ایران باشه؟
    خواااااااااهش می کنم این سری مطالب رو دنبال کنید و بیشتر بنویسید اصلا من پیشنهادم اینه که سایت های بزرگ ایرانی رو از لحاظ فنی بررسی و تحلیل کنید. مثلا از چه هاست و سروری استفاده می کنند. سی ام اس آنها چیست؟ ترفندهاشون در مدیریت فنی و محتوایی سایت چطوریه؟ چطور کسب درآمد می کنند و….

    • حسین جان نخست باید عرض کنم که خیلی خوشحالم که مطلبی که نوشتم به دردتون خورده . دوم اینکه حتما مطالب بعدی علم فردا رو دنبال کنید چون نکات فنی بسیار بسیار کاربردی رو می خوام بررسی کنم خصوصا در رابطه با کسب درآمد آنلاین .

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا