بستن فهرست

اگه درگیر اخبار تکنولوژی باشید مخصوصا اخبار سخت افزاری قطعا یه بارم که شده اسم رزبری پای و یا آردوینو به گوشتون خورده اگه زمینه کاریتون ، الکترونیک یا سخت افزار کامپیوتره که قطعا می دونید رزبری و آردوینو چین . اگر هم نمی دونید بهتره این پست رو بخونید تا از آموزش های رایگان رزبری و آردوینو و همینطور برنامه نویسی این دو استفاده کنید .

توضیحی در مورد Raspberry Pi

بورد رزبری پای Raspberry pi

بورد رزبری پای Raspberry pi

در حال حاضر ابعاد کیس کامپیوتر شما برای کارهای روزمره خیلی بزرگه ، در حالی که اصلا نیازی به کیس با این ابعاد نیست . یه موقع هست شما کیس رو مخصوص بازی یا کارهای سنگین میگیرید ، اون فرق می کنه چون باید تهویه هوا به خوبی انجام بشه اما برای کارهای روزمره مثل وبگردی و پخش موزیک و فیلم و … یه سری کامپیوترهای کوچولو طراحی شدن که ابعاد خیلی خیلی کمتری نسبت به کیس های معمولی دارن . توی این کامپیوترها یه بورد ( مادربورد ) قرار داره که شامل پردازنده اصلی یا CPU ، رابط گرافیکی ، حافظه رم RAM ، پورت های ورودی و خروجی مثل HDMI  و پورت USB میشه . رزبری پای هم یکی از این بوردها هست . در واقع رزبری پای یه کامپیوتر کامل اما کوچیکه که همه قطعاتش روی یه بورد الکترونیکی لحیم شده .

مثلا کامپیوترهای کوچیک مثل اندروید باکس یا اپل تی وی از بوردهایی مثل رزبری پای استفاده کردن که سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس رو اجرا می کنن . رزبری پای نسخه های اختصاصی از سیستم عامل لینوکس رو ساپورت می کنه .

پردازنده های مورد استفاده در رزبری با معماری ARM طراحی میشن .

توضیحی در مورد Arduino

بورد آردوینو با مایکروکنترلر ATmega 2560

بورد آردوینو با مایکروکنترلر ATmega 2560

برخلاف رزبری پای ، آردوینو یه مایکروکنترلر هست یعنی کامپیوتر نیست بلکه بخشی از یه کامپیوتره . با کمک آردوینو و اتصال سنسور های مختلف می تونید پروژه های مختلف و کاربردی الکترونیک رو پیاده سازی کنید . به زبون ساده ، آردوینو و رزبری پای هیچ نقطه اشتراکی ندارن منظورم اینه که رزبری پای یه بورد کامله اما آردوینو یه قطعه الکترونیکی هست که باید برنامه ریزی بشه و با قطعات دیگه کامل میشه . البته اون مایکروکنترلر به همراه یه سری قطعات جانبی روی یه بورد سوار میشه و تحت عنوان ” بورد آردوینو ” به بازار ارائه میشه .

در بوردهای آردوینو ، مایکروکنترلرهای معروف شرکت Atmel مثل ATmega 8 و ATmega168 و ATmega328 استفاده میشه اما در سال 2015 یه سری مایکروکنترلرهای دیگه هم اضافه شدن که بر پایه معماری ARM هستن ( مثل پردازنده های رزبری اما با قدرت خیلی کمتر ) . به هر حال اگه پروژه های الکترونیکی مثل کنترل کلید و نمایشگر و سون سگمنت و … باشه ، آردوینو گزینه خوبیه اما اگه پردازش صوت و تصویر و کلا محاسبات پردازشی براتون مهمه ، بهتره از بورد رزبری پای استفاده کنید . در کل با هر دو بورد آردوینو و رزبری کارهای جالب الکترونیکی میشه انجام داد . پروژه های رباتیک هم توسط همین بورد ها انجام میشن .

آموزش رایگان رزبری و آردوینو توسط دیجی اسپارک

انجام پروژه های رزبری و آردوینو تو ایران کار نسبتا جدیدیه که خوشبختانه کم کم داره جا میفته . درسته که رزبری از سال 2005  2006 در دنیا معرفی شده ( حدود 10 سال پیش ) اما خب تا این علم به ایران برسه و دانشجوها یاد بگیرن زمان برده و می بره .

یادگیری رزبری و آردوینو به کنار ، اینکه به مرحله ای برسی که بتونی آموزشش بدی هم خیلی مهمه . خوشبختانه گروه ” دیجی اسپارک ” دارن این کار رو می کنن . یعنی تو آزمایشگاه های تخصصی خودشون ، مدارات و پروژه های مختلف رزبری و همینطور آردوینو رو با سنسور ها و ماژول های مختلف اجرا می کنن تا تمام عیب و ایرادهای پروژه رو اصلاح کنن . بعد از اینکه مطمئن شدن پروژه به درستی و بدون باگ اجرا میشه ، آموزش ویدیویی اون پروژه رو روی سایت digispark.ir قرار میدن . افرادی که پروژه های رزبری و آردوینو انجام میدن می تونن کدهای این پروژه ها رو از روی سایت دیجی اسپارک کپی و توی پروژه خودشون اسفاده کنن . از اونجا که رزبری پای بر پایه لینوکس هست ، آموزش های لینوکس هم در سایت دیجی اسپارک قرار داده شده .

آموزش رزبری پای و آردوینو توسط دیجی اسپارک

آموزش رزبری پای و آردوینو توسط دیجی اسپارک

به گفته مدیر دیجی اسپارک ، ” هدف از راه اندازی این سایت ، اینه که دانشجوها و دانش آموزها بتونن از آموزش های رایگان در زمینه رباتیک ، رزبری و آردوینو استفاده کنن ” . این در حالیه که قطعا تست و راه اندازی این آموزش ها هزینه داره ! به همین دلیل من ( محمدرضا امین زاده ) خیلی خوشحالم که چنین افرادی مثل دیجی اسپارک ، آموزش های رایگان در زمینه تخصص خودشون رو به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار میدن . خیلی ها حاضر نیستن تخصصی که با زحمت یاد گرفتن رو به بقیه یاد بدن و همینجوری میشه که همه با هم ضرر می کنیم . برادر من چیزی که بلدی رو یاد بده از کنارش پولم دربیار ، نوش جونت !

ضمنا دیجی اسپارک زیر مجموعه ای از سایت دانشجو کیت  هست که در زمینه فروش ربات های پرنده ( کواد کوپتر ) هم فعالیت می کنن .

نمونه پروژه های رزبری و آردوینو دیجی اسپارک

در ادامه بعضی از پروژه های انجام شده رزبری و آردوینو توسط دیجی اسپارک رو لینک کردم . تو این پست ها ، هم کدهای نوشته شده رو می تونید کپی کنید و هم ویدیوی پروژه رو تماشاکنید .

■ آموزش راه اندازی ماژول ساعت Ds3231 آردوینو
■ آموزش راه‌اندازی نمایشگر OLED آردوینو
■ آموزش راه اندازی سنسور خمشی آرتمن با استفاده از Arduino
■ آموزش ساخت MP3 player با آردوینو
■ راه اندازی VNC بر روی رزبری پای ۲ و رزبین
■ معرفی و آموزش نصب اوبونتو ماته برای رزبری پای ۲

ضمنا برای خرید بورد رزبری پای 2 می تونید به صفحه فروش رزبری پای 2 در سایت دانشجو کیت برید . جالبه بدونید دانشجو کیت تنها فروشگاهی هست که بورد رزبری پای 2 رو در سه سیستم عامل ” رزبین ” و ” ویندوز 10 برای رزبری ” و همینطور ” اوبونتو ماته ” ارائه می کنه . یه خبر خوب دیگه اینه که قراره به زودی ، افرادی که یکی از محصولات دانشجو کیت رو می خرن ، بتونن به بانک پروژه دانشجو کیت دسترسی داشته باشن و به طور رایگان دانلود کنن .

دوستان اگه تجربه ای در مورد کار با رزبری و آردوینو دارید حتما در قسمت نظرات بفرمایید تا بقیه کاربران هم استفاده کنن .

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • 13 عادت غلط آمیخته با تکنولوژی و روش های ترک آنها  در سال 2013 هر جا رو که نگاه کنی تکنولوژی رو می بینی و دنیا به سمتی داره پیش میره که آدما به طور ناخودآگاه درگیر تکنولوژی هستن . چه بسا افرادی که نمی دونند اینترنت چیه ، تو اینترنت چی میگذره ، کامپیوتر رو چطور خاموش و روشن…
  • رزبری پای چیست ؟ کاربرد و قیمت رزبری پایاگه دنبال یادگیری الکترونیک و برق و یا هوش مصنوعی بوده باشید اسم رزبری پای به گوش تون خورده اما این رزبری پای دقیقا چیه و چکار میکنه ؟ من تو این پست به صورت کوتاه و مفید اطلاعات لازم رو بهتون میدم . قصدم آموزش راه اندازی یا ساخت…
  • Maestro ، کنترل اشتها و کاهش وزن اتوماتیکخدا نیاره روزایی رو که انسان بخواد کنترل احساسات و علایق خودشو رو به ابزار و گجت ها و دستگاه های هوشمند بسپاره ، با این کار هم اختیار ذاتی انسان زیر سوال میره و هم زندگی مصنوعی میشه . اما محققان به دو دلیل این کار رو می کنن…
  • دوربین مدار بسته و نقش آن در امنیت و فرهنگ جامعهدر طی چند سال اخیر اتحادیه اصناف نقش بسیار پر رنگی در گسترش دوربین مدار بسته داشته و همونطور که اطلاع دارید همه اماکن عمومی به خصوص اماکن تجاری به دوربین مداربسته مجهز هستن . خوشبختانه طی چند سال اخیر آثار مثبت دوربین های امنیتی به وضوح دیده شده . در…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

16 دیدگاه

  • سلام خسته نباشید
    میشه کاری کرد که امکان کپی و دسترسی به سورس کد های رزبری نباشه برای پروژه های تجاری؟

  • سینا گرجی نزاد 27 شهریور 1395

    میشه با رزبری پای زیرو تبلت درست کرد

  • حجت صادقی 05 فروردین 1395

    😉

  • چه جالب من نمیدونستم توی ایران هم از این سایتا هست.
    ممنونم که این سایتو معرفی کردین

  • سلام ضمن تشکر از معرفی این سایت ها
    باید خدمت دوستان بگم که دانشجو کیت بیش از 30 سال است که در این زمینه فعال است. تازه در گذشته ها که من جوانتر بودم و مشتری شان بودم ماهنامه اختصاصی داشتند که هرماه برایمان ارسال میشد. به نظرم واقعا در این زمینه موثر کار کرده اند و خیلی خوشحالم که پس از این همه سال همچنان پابرجا و نوآور هستند.

  • سلام
    علت پیشرفت و رشد اپل چه بود؟ بدون شک اینترفیس یا UI بوده ، این دقیقا همان نقطه قوت آردوینو است. نقش آردوینو در پروتوتایپ بردهاى اپن سورس دقیقا مشابه نقش اپل در صنعت تلفن همراه و تلفن هوشمند، است.
    بابت معرفى این سایت جذاب متشکرم و خوشحالم که کامیونیتى هاى ایرانى در حال بهبود هستند.

  • برای کار با آردوینو حتما باید برنامه نویسی بلد باشیم؟
    من خیلی خوشم اومده ازش

  • سامان 01 دی 1394

    آقا این سایت خیلی باحاله
    مرسی که معرفیش کردید
    دنبال همچین مرجعی برای پروژه های رزبری و آردوینو بودم
    از امبدد سیستم ها خیلی خوشم میاد و به نظر آینده در دست همین سیستم های کوچیکه

  • شهرام 01 دی 1394

    آقا آردوینو با AVR چه فرقی داره؟ من هرجا میرم میپرسم، جواب درستی نمیگیرم. لطفا راهنمایی کنید.

  • سلام
    رسپرى واقعا برد جالبیه، من رفتم آموزش هارا دیدم، دمشون گرم تازه ویدیو هم میزارن

  • سلام
    بورد آردوینو چه فرقی با بورد ات مگا 16 داره که خودمون می سازیم ؟

    • اروند طباطبایی 26 آذر 1394

      آردوینو بردهای مبتنی بر میکروکنترلر هستند. توسط این بردها دیگر نیازی نیست که شما خودتان یک برد بسازید و فقط کافی است کابل یو اس بی را به کامپیوتر وصل کنید و برنامه را روی برد کامپایل کنید.
      در ضمن قابلیت اطمینان این بردها هم بسیار بالا است.

  • چه جالب . من خودم بورد آزمایشی میکروکنترلر رو با atmega 16 درست کردم اما باید آردوینو رو هم تست کنم . البته من اول راهم و خوشحالم که آموزش در این زمینه هست .

  • سلام. خیلی ممنون بابت این پست. فقط بنظرتون یادگیری کار با این بورد میتونه برای انجام پروژه های صنعتی هم بدرد بخوره؟

    • علیرضا قربانی 17 آذر 1394

      سلام
      آردوینو و رزبری به پروژه های صنعتی یک قدرت فوق العاده برای شما فراهم میکنن.

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا