بستن فهرست

ThinSink ؛ باریکترین فن دنیا برای قطعات الکترونیکی

تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۰

تا به حال به این قضیه فکر کرده اید که سی پی یو کامپیوتر شما در هر لحظه چه حجمی از اطلاعات را پردازش می کند ؟ این تبادل اطلاعات در واقع چیزی نیست که لمس شود و وجود خارجی داشته باشد . اطلاعات در قطعات الکترونیکی همان جریان و ولتاژ هستند که تغییر در اندازه آنها تغییر در داده را منجر می شود . این اطلاعات توسط پردازنده و همچنین قطعات الکترونیکی دیگر مثل حافظه های جانبی ، تقسیم کننده های فرکانس و غیره کنترل و هدایت می شود تا نتیجه چیزی شود که شما برای مثال در صفحه نمایش موبایل یا کامپیوترتان می بینید . این تغییر در اندازه ولتاژ و جریان منجر به گرم شدن قطعه الکترونیکی می شود .

اینجاست که مبحث خنک سازی یا جذب گرما از قطعه پا به میان می گذارد . در الکترونیک به چیزی که این عمل را انجام می دهد هیت سینک ( Heat Sink ) گفته می شود . هیت سینک در واقع یک قطعه آلومینیومی با شکل خاص است که روی المان های الکترونیکی مثل آی سی ، ترانزیستور و همین CPU کامپیوتر نصب می شود . اینکه هیت سینک چه شکلی باشد نیاز به انجام محاسبات ریاضی و دانستن مقاومت های حرارتی مربوط به قطعه مورد نظر است که کار هر کسی نیست و کارشناسان در کارخانه های سازنده این کار را به نحو احسن انجام می دهند .

فنی که در تصویر می بینید باریکتر از یک کارت اعتباری است و 25 مرتبه بازدهی آن از بهترین فن های میکروپروسسور های دنیا بیشتر است . به این معنی که 25 مرتبه بیشتر از دیگر فن ها در واحد سانتی متر مکعب عمل خنک سازی را انجام می دهد . کمترین مصرف توان را دارد ( با 6000 دور در دقیقه تنها 0.031 وات توان مصرف می کند ) یعنی می تواند 2 روز را با یک باتری قلمی کار کند و برای استفاده در مانیتورها ، تبلت ها و لپ تاپ ها بسیار مناسب می باشد . به دلیل نوع طراحی آن ، ThinSink بسیار بی سر و صدا می باشد . سطوح صاف پره های آن از به نوسان افتادن صدا  ( صدایی که در فن های معمولی به دلیل پره های تیز می شنویم ) جلوگیری می کند . وزن آن با موتور 13.8 گرم است و تنها 4.5 سانتی متر مکعب فضا اشغال می کند . قیمت آن اگر به پول خودمان حساب کنیم قیمت خرید یک کامپیوتر می باشد ؛ 750 دلار . اما طراحان آن ( Novel Concepts) این قول را داده اند که قیمت ها شکسته خواهد شد منوط بر اینکه سفارشات خوبی داشته باشند .

 

باریکترین فن دنیا

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • cool leaf ؛ کیبورد شیشه ایحدود یک سال پیش ایده ای از طرف شرکت ژاپنی تولید کننده قطعات و محصولات الکترونیکی ( شرکت minebea ) مطرح شد و کیبرد شیشه ای را نشان می داد که به صورت تاچ یا لمسی بود . یک سال پیش فقط در حد یک ایده بود اما این شرکت…
  • این موس میزان استرس را نشان می دهد  شما در چه محیطی کار می کنید ؟ کاری که می کنید همراه استرس است ؟ اغلب افراد به این سوال جواب مثبت می دهند و تقریبا می توان گفت تمام کارمندان به نوعی در کار خود دچار استرس هستند و از رئیس خود حساب می برند در این…
  • آموزش تمیز کردن درون کامپیوتر PCکامپیوتر خود را چگونه تمیز کنیم ؟ آخرین باری که کامپیوتر خود را تمیز کردید کی بود ؟ منظورم پاک کردن برنامه های اضافه و یا Disk Defragment کردن هارد درایو نیست ، منظور اینه که کی در کیس خود را باز کردید و یک حال اساسی به درون کیس…
  • آینده کامپیوترها با تکنولوژی Touch  به نظر شما بعد از تکنولوژی تاچ یا همان لمسی ، شرکت های کامپیوتری و الکترونیکی چه چیزی را رو می کنند ؟ این قضیه برای خود من هم یک سوال است که واقعا چکار می شود کرد ؟ شاید مثلا کلید برق با یک بار فوت کردن روشن…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

3 دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا