بستن فهرست

فراز و نشیب های گوگل در سال 2012

تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۱

گوگل در سال 2012 فراز و نشیب های زیادی رو پشت سر گذاشته.سیستم عامل محبوب Android  مورد استقبال گرم گوشی های هوشمند قرار گرفت در حالی که در اندروید در بین تبلت ها به اندازه گوشی های هوشمند موفق نبود. گوگل گام بسیار بزرگی رو در تولید تبلت برداشت و می تونه رقیب خطرناکی واسه اپل باشه. گوگل کمک های زیادی رو به موسسات خیریه کرده اما جالبه که از پرداخت مالیات های سنگین انگلیس سر باز زده !

نقاط قوت گوگل در سال 2012

1-فروش بسیار خوب گوشی های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل اندروید

Galaxy S3

Galaxy S3

فروش بسیار خوب گوشی های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل اندروید Android-based اعتبار بسیار زیادی رو برای شرکت گوگل ساخته و سهم اندروید رو در بین گوشی های هوشمند به میزان قابل توجهی افزایش داده. از طرفی گوگل با ارتقا اندروید کمک شایانی رو به پارتنرهاش از جمله سامسونگ کرده ! من فک میکنم Samsung Galaxy S3 در حال حاضر بهترین گوشی دنیاست ! (البته با توجه به طراحی ، قدرت پردازش و کاربری بسیار عالی و قیمت خوب) . همین نوامبر گذشته سامسونگ گلکسی اس 3 موجب شد تا  Blackberry به رتبه سومین گوشی هوشمند در بین کاربران تجاری گوشی های هوشمند نزول کنه ! به طور قطع سامسونگ این موفقیت رو مدیون سیستم عامل قدرتمند اندرویده !

2-پروژه Google Glass  ( عینک گوگل )

google glass یا عینک گوگل

google glass یا عینک گوگل

پروژه ” عینک گوگل ” رو هم که دیگه همه باهاش آشنایی دارید. طبق ویکی پیدیا : پروژه عینک (به انگلیسی: Project Glass) یا عینک گوگل یک برنامه‌ی تحقیقاتی است که مربوط به تولید اولیه و ساخت یک نمایشگر سربند (head-mounted display) واقعیت افزوده می‌باشد و توسط گوگل پشتیبانی می‌شود. اگر چه چنین نمایشگرهایی برای واقعیت افزوده، ایده جدیدی نیست، اما توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد. هرچند این یک طرح اولیه است اما از نمایشگرهای سربند طراحی شده قبلی بسیار کوچکتر و باریکتر می‌باشد. اولین پیش‌نمایش از این پروژه یک جفت عینک معمولی را نشان می‌دهد که لنزهایش با یک نمایشگر سربند جایگزین شده اند. احتمالا در طرح‌های آینده، افراد بتوانند این قابلیت را بر روی عینک‌های معمولی خود اضافه کنند.

 3- تبلت Nexus 7

 نکسوس 7

Nexus 7 نکسوس 7

7 Nexus نکسوس 7 یا نکسرٍس 7 (تلفظ صحیح) یکی دیگر از شاهکارهای گوگل هست که تقریبا هرکی میدونه اینترنت چیه حتما میدونه علت برتری این تبلت به سایر تبلت های هم قد و قواره خودش چیه . گویا گوگل دیگه از دست تبلت های در پیتی که با کمال تاسف Android-base (مبتنی بر اندروید) هستن حسابی ذله شده و خودش دست به کار شده تا همه این تبلت های در پیت رو باز نشته کنه ! من واقعا آرزومه یه Nexus داشته باشم ! یک تبلت تقریبا هم قیمت Kindle Fire اما قدرت بیشتر .

4- تبلت Nexus 10

نکسوس 10 (Nexus 10 )

نکسوس 10 (Nexus 10 )

تبلت Nexus 10 هم یه شاهکار دیگه از شرکت خلاق گوگل هست . بعد از موفقیت چشم گیر Nexus 7  برادر بزرگتر (البته از لحاظ جثه) این تبلت خوش دست هم به دنیا اومد ! البته Nexus 10 به خوبی ipad نیست چون نسخه  3G و 4G نداره و خداییش صفحه نمایش آیپد یه چیز دیگه ست ! اما نسبت به کاربری مناسبش قیمت بسیار مناسبی داره و اگه بیشتر از Microsoft Surface بیشتر فروش نره علتش ضعف نکسوس Nexus  نیس بلکه اشتباه کاربره !

5- اندروید ورژن  Jelly Bean

اندروید آب نبات ژله ای Jelly bean

اندروید آب نبات ژله ای Jelly bean

اندروید Jelly Bean  یا همون ورژن 4.1 اندروید (حالا میگن آب نبات ژله ای) بدون شک بهترین ورژن اندروید تا به حال بوده. البته با هر گوشی هوشمندی هم سازگاری کامل نداره به هر نرم افزار بدون bug وجود نداره و از طرفی گوشی های کامل از این سیستم عامل کامل نهایت استفاده رو می تونن ببرن (مثهS3) .

6- نقشه اپل Apple maps

قضیه نقشه گوگل Google maps و ios رو که شنیدین ؟ وقتی اپل تصمیم گرفت که google maps رو از ios حذف کنه شاید اصلا تصورش رو هم نمی کرد که مضحکه عام و خاص بشه ! واقعیت اینه که کاربران اپل حتی بعد از حذف نقشه گوگل از ios ، باز هم سراغ google maps رفتن !

7- سرویس Google Play

Google Play

Google Play

گوگل نه تنها سخت افزار خوبی رو برای سیستم عامل قدرتمند و محبوبش فراهم کرد (Nexus) بلکه سیستم بازار نرم افزاری جامعی رو هم با عنوان Google Play ارائه کرد . سرویس گوگل پلی Google Play  در مارچ 2012 معرفی شد . طبق گزارش های منتشر شده ، این سرویس به لحاظ تعداد نرم افزار با اپل برابری میکنه  .

نقاط ضعف و مشکلات گوگل در سال 2012

1- پروژه Nexus Q

نکسوس کیو (Nexus Q)

نکسوس کیو (Nexus Q)

در واقع گوگل کیو یک دستگاه اشتراک گذاری چند رسانه ای ها از خانواده محصولات Google Nexus هست که از نسخه 4.0 اندروید)Icecream Sandwich)  استفاده میکنه گوگل پلی به صورت ترکیبی کار میکنه.قیمت این دستگاه 299 دلار اعلام شد. این دستگاه شبیه یه توپ 4.6 اینچی هست که وزنشم حدود 2 پوند 907.185 گرم . این دستگاه هنوز به طور رسمی نابود نشده اما گویا گوگل قصد نداره این گجت رو به بازار عرضه کنه و اطلاعات زیادی از این گجت منتشر نشده.

2- تلفن هوشمند Nexus 4

Nexus 4 - نکسوس 4

Nexus 4 – نکسوس 4

کمیاب شدن گوشی نکسوس 4 موجب ناراحتی بسیاری از انگلیسی ها شد که البته مدیر گوگل (انگلیس) از بابت این مشکل عذرخواهی هم کرد اما خوب دیگه …

3- عدم پرداخت مالیات به دولت انگلیس

ماموریت گوگل جمع آوری و سازمان دهی اطلاعات از سراسر دنیاست اما گویا قصد داره تمام پول های دنیا رو هم جمع آوری و سازمان دهی کنه اما یه قرونش رو هم به سازمان مالیات انگلس نده ! اما دولت انگلیس قطعا با این مسئله برخورد جدی خواهد کرد.

4- پروژه کروم بوک Chromebook

کروم بوک chromebook

کروم بوک chromebook

به نظر من کروم بوک پروژه خوبیه.من فک میکنم مفهوم خوبی از کامپیوتره اما مثل اینکه عموم کاربرا با من هم عقیده نیستن ! پیشرفت تبلت ها و گسترش امکانات شون احتمالا کروم بوک  رو با چالش و یا شاید با شکست مواجه کنن ! حالا باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا ابزارها و ایده های تبلیغاتی شرکت گوگل در سال 2013 برای فروش کروم بوک ها کارساز خواهد بود یا اینکه هیچ تاثیری بر گرایش مردم به استفاده از تبلت ها نخواهد گذاشت.

5- درخواست اتحادیه اروپا و کمیسیون تجارت فدرال FTC از گوگل برای تغییر مقررات حفظ حریم خصوصی

BBC  :

ناظران اتحادیه اروپا از گوگل خواسته‌اند که در مقررات خود برای حفظ حریم خصوصی کاربران تجدید نظر کند. این درخواست پس از آن انجام می‌گیرد که گوگل در ماه مارس تصمیم گرفت که مقررات حفظ حریم خصوصی ۶۰ سرویس مختلف خود را در یک توافقنامه، یکپارچه کند.به این ترتیب گوگل می‌تواند اطلاعات کاربران را از کانال‌های مختلف، از جمله سایت اشتراک ویدئوی یوتیوب، شبکه اجتماعی گوگل پلاس و سیستم عامل موبایل آندروید جمع‌آوری کرده و آنها را برای بهبود تبلیغات خود به کار ببرد.

6-چند پارگی

چیزی که در حال حاضر ممکنه به اعتبار سیستم عامل اندروید آسیب بزنه چندپارگی است. بیش از 50 درصد از دشتگاه هایی که با اندروید کار میکنن هنوز از نسخه Gingerbread (نان زنجبیلی) اندروید استفاده میکنن و تنها 6.7 درصد دستگاه های مبتنی بر اندروید از نسخه آخر اندروید بهر می برند که این واقعا یک نقطه ضعفه ! بیچاره برنامه نویس های اندروید که برای انتشار یک نرم افزاری برای اندروید باید نسخه های مختلف رو پشتیبانی کنن که خود این مشکل ، محدودیت هایی رو برای فروش نرم افزار ها ایجاد می کنه . و از طرفی هم خود کاربران اندروید از عدم امکان به روز رسانی سیستم عامل دستگاه اندرویدی شون رنج می برن.

7-مشکلی که روزنامه های اروپایی برای گوگل به وجود آورده اند

گوگل نوز Google news یا همون اخبار گوگل در آلمان و فرانسه کم کم داره از چشم مردم میوفته ! گویا در ماه سپتمبر روزنمه نگاران فرانسوی از دولت درخواست کردن که موتورهای جستجو رو مجاب کنه تا به ازای مطالعه هر خبر توسط کاربران ، مبلغی رو بابت مالیات پرداخت کنن. مجلس آلمان نیز در ماه نومبر قانون مشابهی رو مورد بحث قرار دادن .

گوگل هم یه جورایی تهدید کرده که اگه چنین قانونی تصویب بشه به هیچکدام از سایت های خبری در این کشورها لینک نخواهد داد ! فک نکنم تصویب بشه !

 

 

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • جایزه 1 میلیون دلاری گوگل برای هکر گوگل کروم  وقتی صحبت از اینترنت و شبکه میشه همیشه مسائل امنیتی و شخصی پای ثابت هستند . سایتی که از امنیت بالایی برخوردار نیست مثل ماشینی میمونه که درهاش بازه . از طرفی از قدیم هم این رسم بوده که برخی شرکت ها برای به رخ کشیدن محصولات خود ،…
  • قابلیت جدید گوگل ؛ گردش درون رستوران ها و فروشگاه ها  اسم گوگل که میاد ناخودآگاه یک سیستم عظیم ، شکست ناپذیر و منحصر به فرد در ذهن ما تداعی میشه . دیگه گوگل رو باید حاکم بی رقیب دنیای وب دانست و با مدیریتی که سران آن پیش گرفتند حالا حالا ها نباید انتظار اتفاقات بد رو برای گوگل…
  • معما های آقای گوگلگوگل همواره نشان داده که علاقمند به آزمایش مردم و ایده گرفتن از آنها می باشد و برای اینکار خود نیز جایزه قرار می دهد. این بار گوگل در آخرین ویدئوی منتشر شده از خود ، فیلمی را نشان می دهد که در حال تخریب چندین نوت بوک کروم است…
  • قابلیت جدید در جستجوی تصاویر گوگل  امروز خبرهای گوگلی می نویسم چون چند وقتیه که فعال شده . ویژگی جدیدی به جستجوی تصاویر گوگل اضافه شده که کار رو برای کاربران این صفحه خیلی راحت تر از قبل می کنه . البته گوگل گفته هنوز کار با این قابلیت رو به طور کامل انجام نداده…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
ابراهیم درویش

من ابراهیم درویش هستم بلاگر تکتولوژی و مدرس زبان انگلیسی. در حال حاضر در استانبول (ترکیه) زندگی میکنم. نرم افزار خوندم و تخصص اصلیم برنامه نویسی وبه ؛ البته کمی هم برنامه نویسی اندروید بلدم. تقریبا از سال 1383 فعالیتم رو تو اینترنت شروع کردم. به زبان های ترکی استانبولی و اسپانیایی هم آشنایی دارم.

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

4 دیدگاه

  • سلام. چون در این پست اسم گلکسی اس 3 اومده این جا دارم نظر می دم.
    آیا می شه اندروید یک گوشی با سخت افزار تقریبا مساوی رو روی گوشی دیگه زد؟
    من “Galaxy SIII LTE” دارم که آرزو داشتم به طور رسمی اندروید 5 براش عرضه بشه اما نشد و روی 4.4.4 موند
    اگه یکمی درباره این گوشی تحقیق کنید می فهمید که این گوشی رم 2 و پردازنده کمی قوی تر از نسخه معمولی “SIII” داره (Samsung Exynos 4412)
    آیا می شه اندروید 5 “Galaxy S4” مدل رم 2 روی گوشیم نصب کنم؟
    اگر نمیشه لطفا بگید برای گوشی من کدوم کاستوم رام موجوده که ظاهری شبیه به اندروید تاچ ویز داشته باشه و باگ کمی داشته باشه؟

  • این جمله چیه تو نقاط قوت شماره چهار؟!
    “بلکه حماقت مردمه!”
    یکم به شعور مردم احترام بذارین حتی اگر نظر شخصی باشه

    • وفاداری به اصل متن یکی از اصول مهم در ترجمه است اما احترام به نظر مخاطب جایگاه مهم تری داره ! جمله رو اصلاح کردم سعید جان . قصدم به هیچ وجه بی ادبی و یا نادیده گرفتن شعور کسی نبود اما به هر حال بابت سوء تفاهمی که پیش اومد خیلی خیلی عذر می خوام.

    • ممنون و سپاسگذارم. الان خیلی خوب شده، اشتباه کلمه مناسبیه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه!
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا